Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Albayrak: İstikamet Cumhuru Reisimizin...

Düzenleyen:
Bakan Albayrak: İstikamet Cumhuru Reisimizin...

GÜNDEM Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ortahisar ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesi'ndeki Çoruh-Fırat EDAŞ Çağrı Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Trabzon'un kendileri için önemli bir yer olmasının dışında bölge için önemli bir merkez, Türkiye için de önemli bir şehir olduğunu belirtti. Albayrak, "Hem 6 binden fazla insanımıza istihdam hem de elektrik dağıtım sektörünün çok daha verimli ve müşteri memnuniyeti odaklı bir noktaya ulaşması için adımlar atmaya başladık." dedi.

Çağrı merkezinin açılışının, dünyanın bütün negatif gündemine rağmen Trabzon için istihdam noktasında önemli bir olay olduğunu vurgulayan Albayrak, ekonomi noktasında daha fazla gencin üreten pozisyona katılması anlamında da güzel bir gün yaşandığını ifade etti.

Albayrak, Mayıs 2016'da Trabzon'da önemli bir toplantı yaptıklarını anımsatarak, "Türkiye'deki 21 dağıtım bölgesinde özelleştirme sonrası performanslara dayalı, toplumsal, vatandaş, müşteri memnuniyeti merkezli bir çerçevede ortaya çıkan eksikliklerin, aksaklıkların giderilmesine yönelik çok önemli kararlar aldık, adımlar atma noktasında bir süreci başlattık. Bugün o sürecin özellikle müşteri memnuniyeti, çağrı merkezleri noktasındaki adımlarından birine şahit oluyoruz." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da ifade ettiği gibi, sadece Trabzon'da değil, AKSA'nın 21 dağıtım bölgesinde sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Albayrak, şöyle devam etti:

"Üç paydaşın tamamının kaybettiği, herkesin mutsuz olduğu bir sistemi nasıl pozitif yönde değiştirebiliriz... Hem vatandaş hem firma hem kamu olarak bizim mutsuz olduğumuz bir yapı. Herkesin kaybettiği bir yapıda nasıl ilerleyeceğiz? Bu mümkün değil. Çok önemli adımlar atma noktasında kısa, orta ve uzun vadeli adımlar attık. Bu açılış da kısa vadeli olanlarından biri. Çağrı merkezi noktasında Türkiye çapında 2 bin küsür istihdam, teknik personel noktasında da yaklaşık 4 bin kişilik istihdam oluşturuldu. Hem 6 binden fazla insanımıza istihdam hem de elektrik dağıtım sektörünün çok daha verimli ve müşteri memnuniyeti odaklı bir noktaya ulaşması için adımlar atmaya başladık."

"İSTİKAMET CUMHURU REİSİMİZİN..."

Albayrak, bu noktada hedeflerini şu sözlerle anlattı:

"Üç paydaştan önceliklisi vatandaşlarımız. Müşteri noktasında memnuniyetsizlik duyduğu tüm bu çerçevenin iyileşmesi yani telefona sarılıyoruz ama karşı tarafta muhatap kimse yok. Günlerce, saatlerce ulaşılamayan çağrı merkezlerinin artık ulaşılabilir olması... Sadece Avrupa Birliği kriterleri değil, Avrupa mükemmellik ödülü kriterleri çerçevesi içerisinde vatandaşlarımızın taleplerinin bir an önce karşılandığı bir sistem oturtmak. Firma bu kurumsallaşmayı, bu profesyonelliği ortaya koyduğunda ne olacak? Marka değeri iyileşecek, kurumsal değeri yükselecek ve böylece firma da kazanacak. Yarın, öbür gün halka açılmak istediği zaman, ekonomik sistemde ortaklık arayışında, şirketi iyileştirme çerçevesinde adım atmak istediği zaman o da kazanacak. Firma için bir gider değil bu aslında, önemli bir gelir kapısı bu şekliyle bakıldığında."

Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, sıkıntılarını çözmek için ortam oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Albayrak, "Dolayısıyla üç paydaşın daha mutlu olduğu bir sürece inşallah her geçen gün özellikle de elektrik dağıtım sektöründe ilerleteceğiz. 2017 daha iyi, 2018 ondan da daha iyi olacak, 5 yıllık yani 2020'ye kadar planladığımız altyapı yatırımları ve iyileştirmeler başta olmak üzere tüm bu sistemi inşallah çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız." dedi.

Albayrak, enerji sektörünün, Türkiye'nin enerji özgüvenliği noktasında çok ama çok önemli gündemleri ortaya koyduğunu belirterek, "Trabzon ve bölge özelinde sadece elektrik dağıtımı, elektrik hizmeti noktasında değil, doğalgaz noktasında da AKSA ile önümüzdeki yılla birlikte çok daha önemli adımlar atacağız. Trabzon, Rize, Artvin bölge sahilinde... O sürprizleri de bir daha ki ziyaretlere saklayalım ama özellikle sadece hane halkının tüketimindeki hizmet anlamında değil, organize sanayi bölgelerimiz anlamında da yani istihdam üretecek, bölge halkımıza daha çok iş kapısı açacak organize sanayi bölgelerimizin de bu hizmetten faydalandırılma noktasında da önümüzdeki dönemde çok daha güzel, pozitif gündemlerle karşınızda olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Biz şöyle bir davanın, şöyle bir liderin neferleriyiz, durmadan çok çalışacağız." ifadesini kullanan Albayrak, "Kimin istikameti bu? İstikamet Cumhuru Reisimizin... 14 yıldır Türkiye'nin makus talihini şanlı bir tarihe ama bu milletle birlikte, özellikle 15 Temmuz'dan sonra dönüştürmeye başladığı bu iklimi biz dava arkadaşlarımızla, bakanlarımız, Başbakanımız tüm teşkilatlarımızla birlikte milletimize daha çok hizmet, daha çok hayırlı işler getirme noktasında, mücadele ortaya koyma noktasında gece gündüz çalışacağız." diye konuştu.

"15 TEMMUZ'DA TRABZON BİR TARİH YAZDI"

Albayrak, bu noktada Soylu'nun çok çalıştığına şahit olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu noktada diğer bütün bakanlarımız da inşallah bu millete layık olmak için çalışacağız. 15 Temmuz'da Trabzon bir tarih yazdı. Trabzon'da o gece tarihi bir duruş gösterildi. Demokrasisine, özgürlüğüne, milletine özellikle ve özellikle bu ülkenin geleceğine darbe vurmaya çalışanlara çok net bir duruş gösterdi. Bu noktada sizlerden bu toprakların evladı olarak bir kez daha gurur duyduğumu ifade ediyorum. Yeni bir süreç, yeni bir noktaya doğru Türkiye ilerliyor birileri istese de istemese de her açıdan."

Bakan Albayrak, Adana'daki özel öğrenci yurdunda yaşanan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi.Konuşmaların ardından Bakan Albayrak, Bakan Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AKSA Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, gazeteci-yazar Sadık Albayrak ve diğer ilgiler kurdele keserek merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...