Almanya’da DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya’da DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Almanya'da, terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Musa A'nın yabancı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla yakalandığı bildirildi.

Almanya'nın Hamburg kentinde gözaltına alınan terör  örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Musa Aşoğlu'nun İçişleri Bakanlığının  arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aldığı bildirildi. 

Federal Başsavcılığınca yapılan açıklamada, 55 yaşındaki Hollanda  vatandaşı Aşoğlu'nun bugün Hamburg'da yakalandığı belirtilmişti.

Aşoğlu'nun, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde  kırmızı kategoride yer aladığı ve yakalanması için ihbarda bulunanlara 4 milyon  lira ödül verileceği öğrenildi.

Listedeki kırımızı kategori, terör örgütlerinin lider kadrosunu  oluşturanlardan oluşuyor.

Federal Başsavcılık, zanlının DHKP-C'nin Avrupa yapılanmasının  hiyerarşisinde yer aldığını ve profesyonel kadroda örgüt liderlerinin talimatıyla  çeşitli görevleri yerine getirdiği, terör örgütün sözde "Avrupa sorumlusu" olarak  görev yaptığını açıklamıştı.

Açıklamada ayrıca Musa Aşoğlu'nun tutuklama talebiyle hakim karşısına  çıkarılacağı belirtilmiş, Türkiye'ye iadesine dair ise herhangi bir bilgi  verilmemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...