HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bu sene YAŞ'ta 'kış toplantısı' olmayacak

Düzenleyen: /
Bu sene YAŞ'ta 'kış toplantısı' olmayacak
Yaş, Yaş Toplantısı, Haber

GÜNDEM Haberleri

Önceki yıllarda "yaz" ve "kış" döneminde olmak üzere iki kez toplanan Yüksek Askeri Şura, yapısındaki değişikliklerin ardından bu yıl kış dönemi toplantısını yapmayacak. Şuranın sekretarya görevinin devredildiği Milli Savunma Bakanlığınca "kış dönemi" için herhangi bir çalışma yürütülmediği, Başbakan Yıldırım'ın çağrısı durumunda, şura toplantısı için hazırlıklara başlanabileceği ifade ediliyor.

Önceki yıllarda yılda iki kez  "yaz" ve "kış" dönemi olağan toplantısını yapan Yüksek Askeri Şura (YAŞ),  yapısındaki değişikliklerin ardından bu yıl kış dönemi toplantısını yapmayacak. Yapılan düzenlemeler öncesi yılda iki defa toplanan YAŞ, teamüller  gereği bu toplantılarını ağustos ayı başı ile kış döneminde yapıyordu. Yaz dönemi  toplantısı olarak nitelendirilen ağustos ayındaki toplantıda şura üyeleri Türk  Silahlı Kuvvetlerindeki terfileri ele alırken, kış dönemindeki toplantıda TSK'nın  harbe hazırlık durumu, bölgesel gelişmeler gibi konular gündeme geliyordu.

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile  Yüksek Askeri Şura'nın yapısında da değişikliğe gidildi. Düzenlemeyle Yu?ksek  Askeri S?ura'nın Başbakanın çağrısıyla yılda en az bir kez toplanması  kararlaştırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, şuranın  kış dönemi toplantısının bu sene gerçekleştirilmesi öngörülmüyor. Şuranın  sekretarya görevinin devredildiği Milli Savunma Bakanlığınca bununla ilgili bir  çalışma yürütülmüyor. Ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı durumunda, şura  toplantısı için hazırlıklara başlanabileceği ifade ediliyor.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN İKİ KEZ TOPLANDI

Daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak Salonu"nda  yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15  Temmuz darbe girişiminden sonra, ilk kez 28 Temmuz'da karargah dışında, Çankaya  Köşkü'nde, Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanmıştı. Toplantıda TSK'daki terfi  ve atamaların yanı sıra FETÖ'nün darbe girişimi tüm ayrıntılarıyla ele alınmıştı.

Bu yıl Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında, 23 Ağustos'ta yapılan  ikinci  YAŞ toplantısında ise özellikle görev süresinin uzatılması uygun görülen  albaylarla ilgili konular ele alınmıştı.

YAŞ'IN YENİ YAPISI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal ve bu  çerçevede yayımlanan kanun hükmünde kararnameler kapsamında YAŞ'ın yapısında da  değişikliğe gidilmişti. Şuranın sekretaryası Milli Savunma Bakanlığına verilmiş,  YAŞ toplantılarının ise Başbakanın çağrısı üzerine gerçekleştirilmesi  kararlaştırılmıştı.

Kanuna göre YAŞ, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı,  kuvvet komutanları, Ordu komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Donanma Komutanı  ile Silahlı Kuvvetlerdeki orgeneral ve oramirallerden oluşurken değişiklikle şura  üyeleri, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Başbakan yardımcıları, Adalet Bakanı,  Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı ile kuvvet komutanları  olarak belirlenmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...