HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Arslan anayasanın değiştirmesi gerektiğini vurguladı

Düzenleyen: /
Bakan Arslan anayasanın değiştirmesi gerektiğini vurguladı
Anayasa Değişikliği, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin önünü açmak için anayasanın değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Adıyaman Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaretlerinin ardından AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada partililere seslendi. Bakan Arslan, yeni anayasanın önemine vurgu yaparak, “1982 darbe anayasasının bizim üzerimize biçtiği gömlek büyüyen Türkiye’ye, güçlenen Türkiye’ye dar geliyor. Bizim bugüne kadar meydanlarda verdiğimiz sözün arkasında durarak bu anayasayı değiştirmemiz lazım. Bu büyüyen, güçlenen Türkiye’nin önünü açmalıyız. Halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 1982 Anayasası'ndaki yetkilerini kullanıyor. Anayasanın kendisine verdiği hakkı, sizin oylarınızla seçilmiş olmanın da yetkisiyle kullanıyor. Ama bu seferde yürütme ile yasama iç içe girdi. Kargaşalar çıkıyor. Ülkenin büyümesinin önünde engel olacak yapılar var. Bu yapıları düzeltmemiz lazım, bu yanlışlıkları ortadan kaldırmamız lazım. Bunun gereğini yapmak üzere hep beraber takip ediyoruz. Geldiğimiz çok güzel bir nokta var. İnşallah anayasa değişiklik metni Meclisimize gelecek. Biz değerli milletvekillerimizle sonuna kadar arkasında duracağız. Ama biliyoruz ki asıl hakeme, asıl karar vericiye, sizin huzurlarınıza gelecek sizde gereğini yapacaksınız” dedi. 
“Avrupa Birliği kırmızı ışıkta yakıtı bitmiş araç gibi bizi bekletiyor” 
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Avrupa Birliğinin oyalamasından bıkıldığını belirterek, yeni dünya düzeninde Asya’nın ihmal edilemeyeceğinin altını çizdi. Aydın, “Avrupa Birliği kapılarında kırmızı ışıkta yakıtı tükenen bir araç gibi sürekli bekletiliyoruz. Maalesef Kopenhang Kriterleri, Maastricht Kriterleri, onların bizden istemiş olduğu pek çok kriteri o Avrupa Birliğine üye olan pek çok ülkeden evvel gerçekleştirmemize rağmen bize habire enerji tükettiriyorlar. Avrupa Birliği eğer bir Hıristiyan kulübü olmadığını ispat etmek istiyorsa Türkiye’yi almak durumundadır. Ama kusura bakmayın, yeri geldiğinde bizde milletimize sorarız, yeri geldiğinde Avrupa Birliği bizi alsa dahi gerekirse biz Avrupa Birliğine kapıları kapatabiliriz. Bizi daha çok bu kapılarda enerji tükettirmeyin. Alacaksanız alın, almayacaksanız ‘arkadaş kusura bakmayın Müslümansınız biz sizi almıyoruz’ deyin. Mert olun, ona göre biz başımızın çaresine bakalım. Yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu dünya düzeninde Asya’yı ihmal edemeyiz. Çünkü güneş doğudan yükselir. Asya eski medeniyetlerini arıyor, o uygarlıkları yeniden kurmak için ciddi bir devrim içerisinde, oradan büyük bir pay almak durumundayız” diye konuştu. 
Danışma Meclisi toplantısında Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu açılış konuşması yaptı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...