HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Göktürk-1 yarın uzaya fırlatılacak

Düzenleyen: /
Göktürk-1 yarın uzaya fırlatılacak
Milli Savunma Bakanlığı, Göktürk-1, Uzay, Haber

GÜNDEM Haberleri

Askeri istihbarat amaçlı yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü elde etmeye imkan sağlayacak olan Göktürk-1, yarın Fransız Guyanası’ndan uzaya fırlatılacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ TAI) Akıncı tesislerinde fırlatma anı canlı izlenecek.

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile İtalyan Telespazio şirketi arasında 13 Temmuz 2009 tarihinde imzalanan Göktürk-1 projesi tamamlandı. Göktürk-1 uydusu, yarın saat 16.51’de Fransız Guyanası’nda bulunan Koruou Fırlatma Merkezinden uzaya fırlatılacak. Göktürk-1’in fırlatma işlemi Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı ev sahipliğinde TUSAŞ’ın Akıncı tesislerinde düzenlenecek törenle canlı olarak izlenebilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene katılacak.

Uydu, coğrafi kısıtlama olmadan istihbarat amaçlı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayacak. 90 dakika içerisinde dünya çevresinde bir tur atacak olan Göktürk-1’in yılda 60 binden fazla görüntü toplaması bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...