HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Eroğlu: 'Cumhurbaşkanlığı kahramanlığı sayesinde ayaktayız'

Düzenleyen: /
Bakan Eroğlu: 'Cumhurbaşkanlığı kahramanlığı sayesinde ayaktayız'
Bakan Eroğlu, Haber

GÜNDEM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kahramanlığı sayesinde Türkiye’nin şu anda ayakta olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “28 Tesis, 175 Milyon TL Yatırım” konulu DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı törenine katıldı.Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenlere Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kızılırmak Kuş Cenneti'ne ‘Kuş Parkı’nın yapılmasının iyi olacağını söyledi. Şahin, “Kuş Cenneti'nde kuş parkının yapılmasını çok arzu ediyorum. Özellikle farklı saatlerde oraya gidenler kuş göremedikleri için şaşkınlık içerisinde olduğunu söylüyorlar. Buraya çok güzel bir kuş parkını kazandırırsanız, yavrularımız size teşekkür ederler” dedi. 

15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün Türkiye’ye büyük bir bela yaşatmak istediğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Türkiye genelinde bugün 201 bin fidan toprakla buluştu. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na kayıt yaptıracak her öğrenci adına bir fidan toprakla buluşacak. Bunu bir proje olarak bakanımız ile birlikte yaptık. Bugün Kızılırmak Deltası'nda gezdiğimiz Kuş Cenneti'ndeki farklı bir yapı ve potansiyeli tekrar hatırlamış olduk. Bazı yerlerde, bazı topluluklarda konuşulduğu zaman Kuş Cenneti’nin Samsun’a bir şey katmayacağı dile getiriliyor. Doğaya büyük bir doğa şaheseri olan bu bölgenin korunması ve Kuş Cenneti olarak devam etmesi noktasında çok yüksek sayıda misafir anlamında Samsun’da gelecek olan turistler olacak. TSK’nın şerefli üniformasının arkasına saklanan bu hainler ülkemizi karanlık içerisine sürüklemek ve oradan kendilerine göre şekillendireceklerdi. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milletimiz bu belayı püskürttü. O dönem içerisinde Samsun’da yapılacak olan U18 Gençler Basketbol Şampiyonası olacaktı. Yoğun çalışmalarımız ve takibimiz sonucunda FIBA U18 Gençler Basketbol Şampiyonası'nı tekrar Samsun’da 16-22 Aralık arasında yapmaya karar verdi” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, temeli atılan tesislerin yüklenici firmalarından 31 Aralık 2018 tarihinde saat 16.59’da bitirme sözü aldı. Bitiremedikleri takdirde de Samsun’da okul yaptırmalarını istedi. Ardından Samsun’da 28 tesisin temelini atmak için butona bastılar. Bakanlar ilk olarak 19 Mayıs ilçesine görüntü ile bağlanarak 19 Mayıs barajı isale hattının temelini attılar. Ardından diğer tesislerin temelini attı.Temel atma töreninin ardından salonun dışında biner adet badem, defne ve ıhlamur fidanları dağıtıldı.Törenin ardından Bakanlar ve beraberindeki heyet basına kapalı olarak gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...