İzmir'de 2 terörist son anda yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İzmir'de 2 terörist son anda yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yapılan operasyonda, kente eylem yapmaya geldiği saptanan terör örgütü MLKP üyesi S.B. adlı kadın terörist yakalandı. Suriye'de bomba eğitimi aldığı belirtilen S.B. ve yanındaki bir kadın otobüsten indikleri sırada polis tarafından gözaltına alındı.

İzmir'de silahlı ve bombalı saldırı hazırlığında  oldukları tespit edilen terör örgütü MLKP üyesi 2 kadın terörist yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle  Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü MKLP'nin silahlı kanadı FESK üyesi bir  kadının silahlı ve bombalı saldırı amacıyla İzmir'e geldiğini tespit etmeleri  üzerine çalışma başlattı.

Ekiplerin titiz çalışması sonrası terör örgütü MLKP üyesi Seda B. ile  kentte irtibat sağladığı N.M, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde  gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındı.

Seda B'nin terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki kampında  bombalı ve silahlı saldırı için eğitim aldığı, kısa süre önce Türkiye'ye giriş  yaptığı, N.M ile eylem için İzmir'de keşifte bulunduğu tespit edildi.

Ayrıca Seda B'nin, İzmir'de daha önce Ezilenlerin Sosyalist Partisi  (ESP) adına çeşitli eylemlere katıldığı, Gezi Parkı odaklı eylemlerde ise halkı  isyana çağırdığı, kamu mallarına zarar vererek güvenlik güçlerine taşlı sopalı  saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında açılan davada bir süre tutuklu  yargılandığı, 2014'te yurt dışına kaçtığı, hakkında yakalama kararı bulunduğu  belirlendi.

Seda B. ile N.M işlemleri için Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...