HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Düzenleyen:
Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Alman Elçi, Türkiye Almanya, Haber

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın Almanya ziyareti sırasında yaşadıkları Türkiye'den tepki gördü. Olay sonrası Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya ziyareti sırasında polisin kötü muamelesine maruz kalmasıyle ilgili Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Almanya ziyareti sırasında yaşadıklarını Meclis’te gazetecilere anlattı.

Almanya ziyareti sırasında kaybettiği çantasında pasaportunun da bulunduğunu belirten Bahçekapılı, konsolosluk yetkililerinin durumla ilgilendiğini ve geçici pasaport verdiklerini söyledi.

Köln Havalimanından çıkarken Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığını ifade eden Bahçekapılı, "İncitici oldu gerçekten ülkem adına. Bu benimle ilgili bir sorun sadece. Bireysel olarak da çok üzüldüm. Ben bu ülkenin parlamenteriyim. Biz Alman veya yabancı parlamenterlere nasıl saygı, nezaket gösteriyorsak onlardan da aynı şekilde saygıyı ve nezaketi beklemek hakkımız. Ama maalesef böyle bir uygulama olmadı. Kötü bir an geçirdim" diye konuştu.

Gazetecilerin "Gözaltına mı almaya çalıştılar?" sorusuna Bahçekapılı, "Evet. Havaalanının karakoluna götürdüler. Yurda hani böyle kaçak girmiş gibi olan insanların arasında bekletildim" cevabını verdi.

Bahçekapılı, "Türkiye yükselen bir güç, Türkiye bağımsızlığını korumak ve geleceğini bağımsız bir şekilde kurgulamak isteyen bir ülke. Sanıyorum bundan çekiniyorlar. Türkiye kendi ayaklarıyla, kendi dinamizmiyle küresel dünyada yer alıyor. Küresel güçlere karşı milli ve yerli bir duruş gösteriyor. Sanıyorum buna tepki gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

Ayşenur Bahçekapılı, tartışmalar ışığında kendisini yaklaşık bir saat kadar orada nezaketsiz tavırlarla beklettiklerini aktardı.

Yaşanan kargaşada Alman konsolosluğuna haber de veremediğini anlatan Bahçekapılı, şu ana kadar Alman makamlarından da kendisine bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olayı çok sert bir açıklamayla kınadığı hatırlatılan Ayşe Nur Bahçekapılı, "Çok teşekkür ediyorum. Meclisteki arkadaşlarım beni sevmelerinin yanında Türkiye'ye sahip çıkma anlamında da çok güzel bir örnek gösterdiler. Hepsine de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bahçekapılı'ya, Genel Kurul salonuna girişi sırasında grup başkanvekilleri ve milletvekilleri ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...