HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Yıldırım Kazan’da anıt açılışına katıldı

Düzenleyen: /
Başbakan Yıldırım Kazan’da anıt açılışına katıldı
Başbakan, Binali Yıldırım, Haber

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Kazan’da Sadri Maksudi Arsal Anıtının açılış törenine katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Tataristan ziyareti kapsamında geldiği Kazan’da Sadri Maksudi Arsal Anıtı’nın açılış törenine katıldı. Başbakan Yıldırım, gerçekleştirdiği konuşmasında İstanbul- Kazan arasındaki kardeşliğin iki belediye arasındaki eş şehir olmanın ötesinde bir anlamı olduğunu kaydederek, “İstanbul ve Kazan kültür, dil yakınlığının yanı sıra ortak değerlerimizin, ortak tarihimizin ve ortak şahsiyetlerimizin de olduğu iki büyük ilimizdir. Bugün İstanbul Parkı’nda hem Rusya hem de Tataristan’la aramızda kültür köprülerinden biri olan, tarihi kişiliğin heykeli için toplanmış bulunuyoruz. Türk Tatar devlet adamı Sadri Maksudi hem Rusya Devlet Duması’nda hem de TBMM’de cumhuriyetin ilk yıllarında milletvekilli yapmış seçkin bir şahsiyettir. Sadri Maksudi Aksal aynı zamanda cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in danışmanlığını da yapmış bilim adamı olarak ülkemize büyük hizmetler vermiştir. 20 yüzyılın başında Türkiye’ye gelerek bilim, tarih, kültür ve sanat hayatına önemli katlıları olmuş Kazan Tatarlarını d abu vesile ile saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, bu heykelin sadece Sadri Maksudi’nin değil çeşitli isimlerin de anısını yaşatacağını sözlerine ekleyerek, “Bin yıldan uzun tarihi bulunan Kazan’a bu anıtın bu parkın kazandırılmasında emeği geçen Tataristan makamlarına aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Ümit ediyorum ki bu ve buna benzer kültürel ortak değerlerimiz, ortak geçmişimiz gelecekte daha fazla ekonomik ilişkiler, daha fazla yatırımlarla desteklenecek. Böylece Kazan halkının ve Türkiye halkının refahı ve mutluluğu için çabalarımız aratarak sürecektir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...