Erdoğan: Milleti faiz lobisine yedirmeyiz

Düzenleyen:
Erdoğan: Milleti faiz lobisine yedirmeyiz

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: “Ekonomide maruz kaldığımız saldırıyla ilk defa biz karşılaşmıyoruz. Daima bunların önünü kestik. Dedik ki, biz bu milleti faiz lobisine mahkûm etmeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan, “FETÖ’den PKK’ya kadar tüm terör örgütleri ile kararlı bir mücadeleyi yürütüyoruz. Son hamle ekonomimize yapıldı. Yeni tedbirlerle gereken önlemleri alıyor, almayı da sürdürecek. Piyasada bir durgunluk olduğunu biz de görüyor, biliyoruz. Belirli mahfiller tarafından pompalanan olumsuz havanın yol açtığı suni bir kur yükselişiyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz de buna karşılık, her zaman olduğu gibi devletin imkanlarını harekete geçirmenin yanında milletimizi bu konuda farklı bir anlamda TL’ye çağırdık. Dedik ki gelin yastığınızın altındaki dövizleri Türk lirasına çevirin, Türk lirası olmazsa altına çevirin, çünkü karşılıksız para basmak suretiyle döviz baskısına bizi almak isteyenlere böyle bir cevabı verelim. Benim vatandaşım geldi, TL’ye yönlendi ve kim, nerede elinde ne kadar döviz varsa bunu TL’ye çevirmeye başladı. Bu millet eğer dert vatan ise millet ise ne diyor, gerisi teferruattır. Elinde ne varsa hemen gitti, TL’ye çevirmeye başladı. Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum. 40 yıllık siyasi hayatımda şunu gördüm, eğer bir millet bir şeye inanır ve hareket geçerse onu durduracak hiçbir güç yoktur” dedi. “Böyle bir milletin evladı, Cumhurbaşkanı olmaktan şeref ve onur duyuyorum, bunun için de Rabbime her daim hamdediyorum” diyen Erdoğan “Geçtiğimiz 14 yılda her türlü kritik siyasi, sosyal, diplomatik krizin gerisinde gizli veya açık ekonomik saldırı girişimleri oldu. Biz, aldığımız tedbirlerle bütün teşebbüsleri bertaraf ettik. Hatırlayın, iktidar olmadan önceki dönemlerde bu ülkede gecelik yüzde 7 bin, 7 bin 500 faizler oldu mu, oldu. Bunlar kim içindi? O bazı faiz lobileri yok mu, onlar içindi. Bunu Osmanlı’ya yaptılar ve Osmanlı’ya da yüzde 900 ile yaptılar. Fakat, bizim dönemimizde bunun tutturamadılar, çok yapmak istediler ama biz devamlı bunların önünü kestik. Dedik ki, ‘Biz bu milleti faiz lobisine mahkûm etmeyeceğiz’. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık’ta Güneydoğu illerimizdeki çukur eylemlerinde, Suriye ve Irak krizlerinde hep aynı oyunu oynadılar. Ekonomi üzerinden Türkiye’yi siyaseten teslim alma projesi hiçbir zaman işe yaramadı” dedi. 

YANILMAYA MAHKÛMDURLAR
Gerçekleşen mücadelenin hem güç hem inanç meselesi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Türkiye’nin gücünü sadece mevcut rakamlarla tartmaya kalkanlar tarih boyunca hep yanılmışlardır. Bugün de yanılmaya mahkûmdurlar. Türkiye, 79 milyon nüfustan, 720 milyar dolar millî gelirden, 350 milyar dolar dış ticaretten asla ibaret değildir. Bütün bunların gerisinde 100 milyonlarca kardeşimizin, mazlumun, mağdurun duası ve desteği vardır. Gönül coğrafyamızda nereye gitmişsek oradaki kardeşlerimizin gözünde ve yüreğinde bu hakikati gördük. Hissettik. Şayet biz mesela maruz kaldığımız son ekonomik saldırı karşısında millet olarak dirayet gösterirsek, arkamızda çok büyük bir desteği bulacağımızdan emin olunuz” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...