Bahçekapılı’nın Almanya'da alıkonulmasına her kesimden büyük tepki!

Düzenleyen:
Bahçekapılı’nın Almanya'da alıkonulmasına her kesimden büyük tepki!

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın Almanya’da polis tarafından alıkonulmasına Türkiye’den çok sert tepki geldi.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA - TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın, çantasını çaldırdığı Almanya’da havaalanı polisi tarafından alıkonulmasına Türkiye, en üst perdeden tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya misliyle karşılık vereceklerini söyledi. Bahçekapılı’nın Almanya’da başına gelenler dün Türkiye’nin gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ya sen teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun. Ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Ya sen benim TBMM Başkan Yardımcıma bu tür bir yanlışı yaparsan benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir kere bütün bu personele gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele etmek zorundadır” dedi.

4 PARTİDEN ORTAK KINAMA
TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmeleri sırasında siyasi partilerin temsilcileri tek tek söz alarak Bahçakapılı’nın yaşadıkları sebebiyle Almanya’yı kınayan konuşmalar yaptı. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın “Bunu kabul etmek mümkün değil. Bir parlamentere, hele hele Meclis Başkanvekili’ne, bu tür muamelelerin yapılmasını kesinlikle şiddetle kınıyoruz” diye konuştu. 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “Meclis’in tüm üyeleri, hele hele Başkanlık Divanı temsilcileri tüm Meclis’i ve Türkiye’yi temsil etmektedir. Kabul edilebilemez” görüşünü dile getirdi.
MHP’li Erkan Akçay, bir Türk milletvekilinin saatlerce havaalanında bekletilmesi kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. Akçay “Her fırsatta teröristlere kucak açan ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekiline böyle saygısızca davranışta bulunanları Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına esefle kınıyorum” dedi. 
HDP Grup başkanvekili Çağlar Demirel de Bahçekapılı’ya yönelik saygısızlığı kınadığını dile getirdi. 

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım’ın da Bahçekapılı’dan yaşananlarla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.  Brüksel’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Bahçekapılı’yı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti ve Almanya’ya aynı şekilde karşılık vereceklerini aktardı. Öte yandan olayla ilgili Almanya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Meclis’te vekiller Bahçekapılı’ya ‘’geçmiş olsun’’ temennisinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...