HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sırrı Süreyya Önder’e 40 yıl hapis istendi

Düzenleyen: /
Sırrı Süreyya Önder’e 40 yıl hapis istendi
Sırrı Süreyya Önder, Sırrı Süreyya Hapis, Sırrı Süreyya Önder, Terör Örgütü, Haber

GÜNDEM Haberleri

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 4 Kasım günü gözaltına alınıp, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı soruşturma kapsamında ’Terör örgütü üyeliği’, ’Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ’Halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik’ suçlarından 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 86 sayfalık iddianamede, Sırrı Süreyya Önder’in 26 Aralık 2015 günü Diyarbakır’da yapılan Demokratik Toplum Kongresi Genel Kurul toplantısında örgüt talimatı ile konuşma yaptığı ileri sürüldü. Sırrı Süreyya Önder’in DTK kongresinde yaptığı konuşmanın ’Örgüt üyeliği’ ve ’Örgüt propagandası’ suçlarını oluşturduğu kaydedilen iddianamede konuşmanın ayrıca ’Halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik suçunu’ da kapsadığı öne sürüldü.

KANDİL FOTOĞRAFI ÖRGÜT PROPAGANDASI SAYILDI
Sırrı Süreyya Önder’in çözüm süreci döneminde, İmralı heyeti üyesi olarak Kandil’de görüştüğü KCK yöneticileriyle çektirdiği ve basına yansıyan fotoğraflarla ilgili Bursa’da yaşayan bir vatandaşın yaptığı şikayete dikkat çeken savcı, şüphelinin cebir, şiddet olgusunu meşru gösterecek nitelikte örgütün propagandası yaptığı hususunda herhangi bir tereddüt bulunmadığını kaydetti. Şüphelinin 21 Mart 2016 tarihinde Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmanın içeriğinin de suç oluşturduğunu belirten savcı, Önder’in yaptığı konuşma ile Abdullah Öcalan’a bağlılığını açıkça dile getirdiği, bölgedeki kamu düzeninin ancak Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle sağlanabileceğini açıkladığını ifade etti. Önder’in bölücü terör örgütünün suç içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde konuşma yapmak suretiyle bölücü terör örgütünün propagandasını yaptığını belirten savcı, şüphelinin 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...