Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün Burundi'deki örgüt yapısından Erzurum'daki örgüt yöneticileri sorumluymuş

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ'nün Burundi'deki örgüt yapısından Erzurum'daki örgüt yöneticileri sorumluymuş

GÜNDEM Haberleri  / AA

Erzurum'da, FETÖ'nün mütevelli heyetinden olduğu ve örgüte en fazla himmet yardımında bulunan kişiler arasında yer aldığı öne sürülen kapatılan ERGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Polat hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mütevelli heyetinden olduğu, örgüte en fazla himmet yardımında bulunan kişiler arasında yer aldığı belirtilen kapatılan Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (ERGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Polat hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından örgüte yönelik başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, örgütün mütevelli heyetinden olduğu belirtilen ve örgütle irtibatlı olduğu için kapatılan ERGİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa Polat hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan ve mahkemece kabul edilen davanın 27 sayfalık iddianamesinde, darbe girişiminin ardından Polat'ın FETÖ'ye maddi ve manevi olarak destek verdiği ve darbe girişimi sonrası dükkanını başkasına devredeceği yönündeki ihbar alındığı aktarıldı.

İddianamede, bu ihbar üzerine savcılığın harekete geçtiği anlatılarak, Polat'ın yaklaşık olarak 10 yıldır FETÖ/PDY ile irtibatının olduğunu, 17-25 Aralık sürecinden sonra tanıdıklarını Zaman Gazetesine abone yaparak parasını kendisinin verdiği ve son genel seçimlerde örgüt mensuplarına HDP'ye oy vermeleri telkininde bulunduğu belirtildi.

Polat'ın evindeki aramada, örgütün yayın organı olan çok sayıda Zaman Gazetesi ve dijital materyal ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, Polat'ın örgütün finans kaynağı kabul edilen Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve bu hesabın 17-25 Aralık'tan sonra aktif olarak para transferleri yapılmak suretiyle kullanıldığına yer verildi.

İddianamede, Polat'ın cemaatin mütevelli heyeti arasında olduğu ve 2014 yılı sonuna kadar örgütün toplantılarına düzenli olarak katıldığı, Kurban Bayramı dönemlerinde Kimse Yok Mu Derneğine ait kurban etlerini yanındaki kişilerle Burundi'ye götürdüğü anlatıldı. İddianamede, Polat ve arkadaşlarının, Burundi'deki örgüt yapısından Erzurum'daki örgüt yöneticilerinin sorumlu olması sebebiyle sık sık bu ülkeye gittiği kaydedildi.

Polat'ın işlettiği iş yerinin en üst katındaki toplantı salonunda Erzurum dışından gelen örgütün üst düzey yöneticileri ile toplantılar yapıldığını ve yemekler yenildiğini belirtilen iddianamede, örgüte büyük himmet sağlayan iş adamlarına İstanbul'da örgütün üst düzey yöneticilerince plaket verildiğini, Polat'a da aynı gerekçeyle plaket verildiği bildirildi.

İddianamede, yıllardır örgütün içinde olan Polat'ın Bank Asya'ya 17-25 Aralık'tan sonra yüklü miktarda para yatırdığı vurgulanarak, Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Polat hakkında yaptığı çalışmalarda da FETÖ/PDY ile irtibatlı Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ERGİAD üyesi olduğunun saptandığı anlatıldı.

Polisin araştırmasında, Polat'ın, FETÖ ile irtibatından sonra terör örgütünün ekonomik gücünü kullanarak kısa sürede zenginleşip, örgütün üst düzey mütevellileri arasına girdiği, örgüt faaliyeti kapsamında sohbetlere ve mütevelli toplantılarına katıldığı ve 17-25 Aralık'tan sonra yurt dışına giriş ve çıkışlarının olduğunun belirlendiği vurgulanan iddianamede, üzerine kayıtlı 3 farklı numaradan FETÖ/PDY şüphelisi 17 kişiyle toplamda 618 kere görüştüğü de belirtildi.

İddianamede, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Polat'ın toplanan deliller kapsamında söz konusu eylemlere katıldığı kanaatine varıldığına işaret edilerek, sanığın "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Mustafa Polat'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...