HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu'ndan Yunanistan'a tepki!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu'ndan Yunanistan'a tepki!
Dışişleri Bakanlığı, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, 8 firari askerden beşinin Türkiye’ye iade taleplerinin Atina Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilmesi hakkında, “Bu çerçevede, 3 firarinin iadesi kabul edilirken, 5 firarinin ülkemize iade taleplerinin Atina Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, 8 firari askerden beşinin Türkiye'ye iade taleplerinin Atina Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilmesi hakkında bir soruya cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "15 Temmuz'da halkımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın can güvenliğine kasteden ve yasadışı şekilde Yunanistan'a kaçan 8 kişinin ülkemize iadesine ilişkin süreci çok yakından takip ediyoruz. Bu çerçevede, 3 firarinin iadesi kabul edilirken, 5 firarinin ülkemize iade taleplerinin Atina Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Bu süreçte bizi en iyi anlayacağına inandığımız, geçmişte askeri cunta idaresinin olumsuzluklarını yaşamış komşu ve müttefik ülke Yunanistan'dan temel beklentimiz, darbecilerin ülkemize iadesidir. İade sürecinin halihazırda devam ettiğini anlıyoruz. Gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceğiz" ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...