'330’un üzerinde oyla geçer'

Düzenleyen:
'330’un üzerinde oyla geçer'

GÜNDEM Haberleri

“MHP’nin olumlu tavrını Genel Kurul’daki oylamada da sürdüreceğini düşünüyorum. Anayasa konusunda AK Parti’de fire olmaz.”

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin anayasa değişikliğinin Genel Kurul’dan 330’un üzerinde oyla geçeceğinden ümitli olduğunu söyledi.

Erdoğan, dün Külliye’de bir grup AK Parti milletvekilli ile kahvaltıda buluştu. Meclis’teki bütçe görüşmeleri nedeniyle kısa süren görüşmede, Erdoğan yeni anayasa ve ekonomideki gelişmelere yönelik değerlendirme yaptı. Edinilen bilgilere göre Erdoğan’ın mesajları şöyle:

“MHP ile AK Parti birlikte çok önemli bir uzlaşmaya imza attı. Ben MHP’nin genel tavrını olumlu buluyorum. Bu tavrı genel kurulda da sürdüreceklerini ümit ediyorum. Anayasa paketinin Meclis’ten 330’un üzerinde bir oyla geçeceğine inanıyorum. Bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. AK Parti’den fire çıkmaz”

‘YALNIZ KALDIM’ DEMEDİM

Kahvaltıda, bazı milletvekilleri Erdoğan’ın önceki gün faizlerin düşürülmesi konusunda ‘yalnız kaldım’ şeklindeki açıklamasını hatırlatıp, “Siz bu konuda yalnız değilsiniz. Biz hep sizin yanınızda olduk” görüşünü dile getirdi.
Bunun üzerine Erdoğan “Ben aslında orada ‘yalnız kaldım’ demedim. Bir yanlış anlaşılma söz konusu oldu. Ben ‘yalnız kalsam da’ faizlerin düşürülmesini savunacağım demek istedim” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...