HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Lice ve Hani'de sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırıldı

Düzenleyen: /
Lice ve Hani'de sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırıldı
Diyarbakır, Haber

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 6 kırsal mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçeleri kırsalında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristleri ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerin kullanıldığı belirtilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerinin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada, operasyon yapılan bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, İl İdaresi Kanununun ilgili maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 8 Aralık'ta saat 21.00'den itibaren duyurulan yasaklama kararının 9 Aralık'ta saat 20.00'den itibaren kaldırıldığı kaydedildi.
Kaldırılan sokağa çıkma yasağı Lice'nin Birlik, Şenlik ve Erginköy ile Hani ilçesinin Aşağıturallı, Yukarıturalı ve Topçular kırsal mahallelerini kapsıyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...