HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çanakkale Deniz Hudut Kapısı kapatılıyor

Düzenleyen:
Çanakkale Deniz Hudut Kapısı kapatılıyor
Çanakkale Deniz Hudut Kapısı, Resmi Gazete, Van, Haberler, Haber

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Van iline ilişkin acele kamulaştırma ile Çanakkale Deniz Hudut Kapısı kapatılıyor.

Van'da acele kamulaştırma ile Çanakkale Deniz Hudut Kapısı'nın kapatılmasını içeren Bakanlar Kurulu kararları Resmi gazete'de yayımlandı. Buna göre, Van'ın Edremit ilçesi Yenicami ve Elmalık mahalleleri sınırları içinde kalan belirli alanlardaki belirli taşınmazların, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van yeni yerleşkesinin inşaat işinin yapımı amacıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. Söz konusu yerleşke, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 14. Bölge Müdürlüğü ve Van Orman İşletme Müdürlüğü tesislerini kapsıyor. Ayrıca, Türkiye'ye giriş ve çıkışlar için hudut kapısı olarak tayin edilen Çanakkale Deniz Hudut Kapısı'nın kapatılması kararlaştırıldı.

Resmi Gazete'de, Türkiye'ye giriş çıkış için hudut kapısı olarak tayini hakkındaki 4/2364 sayılı kararnamenin eki listesinde yer alan Çanakkale Deniz Hudut Kapısı'na ilişkin hükmün, İçişleri Bakanlığının ilgili yazısı üzerine 5682 sayılı Pasaport Kanunu'nun 1. maddesi uyarınca kaldırıldığı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...