HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Özlü: 50 bin lira faizsiz kredi başvuruları pazartesi başlıyor

Düzenleyen: /
Bakan Özlü: 50 bin lira faizsiz kredi başvuruları pazartesi başlıyor
Bakan Özlü, Faizsiz Kredi Başvuruları, , Haber

GÜNDEM Haberleri

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığı ile KOBİ'lere verecekleri 50 bin lira faizsiz kredi başvurularının pazartesi günü başlayacağını belirterek, "Bundan 15 bin KOBİ'nin istifade edeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Bakan Özlü, Düzce'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) tarafından düzenlenen 'Başkanlar Kurulu' toplantısına katıldı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, esnaf ve iş adamlarının katıldığı toplantıda konuşan Bakan Özlü, hükümet olarak ekonomik hayatın temel direkleri olan esnaf sanatkarların her zaman yanında olduklarını söyledi. Ülke ekonomisindeki gelişme ve iyileşmeleri esnafa yansıtacaklarını ifade eden Bakan Özlü, şöyle konuştu:

"Son dönemde ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu sıkıntılar çoğunlukla küresel ekonomideki değişkenlik ve zorluklardan kaynaklanıyor. Biz hükümet olarak bu dönemin geçici olduğunu düşünüyoruz. Bu sürecin Türkiye'yi çok fazla etkilemeyeceğine inanıyoruz. Bunu söylerken iki şeye dayanıyoruz. Bunlardan birincisi, ekonominin özellikle bütçenin devlet ve hükümet bütçesinin sağlam olmasıdır. İkincisi, milletimize güveniyoruz. Cumhurbaşkanımız bir çağrıda bulundu herkes dövizini bozdurdu. Esnaflarımız da kampanyalar başlattı."

HEDEF 15 BİN KOBİ

Bakan Özlü, KOSGEB aracılığı ile KOBİ'lere 50 bin liralık kredi başvurularının pazartesi günü başlayacağını söyledi. Kredi hakkında bilgiler veren Bakan Özlü, "İlk 12 ayı ödemesiz olacak. Kalan sonra ki dönemde 36 ayda ödeme olacak. Faizsiz olacak. Bunun faizsiz bakanlığımız karşılayacak. 3 aylık eşit taksitlerle bu ödemeler yapılacak. Bunu pazartesi günü başlatacağız. Bundan 15 bin KOBİ'nin istifade edeceğini tahmin ediyoruz. Benim sorumluluk alanıma giren bakanlığın bu tür bir katkısı olacak" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...