HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şehit polislerimize ilk tören

Düzenleyen: /
Şehit polislerimize ilk tören
Şehit, Şehitler, Haber

GÜNDEM Haberleri

İ​stanbul Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş'ta düzenlenen alçak saldırıda şehit olan emniyet personeli için bugün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkede cenaze töreni düzenleniyor.

Beşiktaş- Bursaspor maçı ardında Dolmabahçe'de 10 saniye arayla meydana gelen iki patlamada 30 polisimiz şehit olurken, 155 kişi yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yapılan alçak terör saldırısında şehit olan 5 Emniyet personeli için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Vatan Yerleşkesi'nde cenaze töreni düzenleniyor.

İşte cenaze töreninden notlar...

12:00

Törene ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım geldi.

12:12

Cenazeler tören alanına getirildi.

Şehit polislerimize ilk tören

12:20

Şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okunuyor...

Şehit polislerimize ilk tören

12:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan törene geldi.

12:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, mülki ve idari yetkililer ile çok sayıda polis katılıyor.

Şehit polislerimize ilk tören

12:35

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, dua okumak üzere kürsüye geldi.

12:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailelerinin yanında.

Şehit polislerimize ilk tören

12:48

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunuluyor.

Şehit polislerimize ilk tören

12:49

Şehitlerimizin özgeçmişleri okunuyor...

MUSTAFA ÇALIŞKAN: "CEZALARI VERİLECEK"

12:51

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, törende yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi Beşiktaş ilçesinde terörist eylem sonucu 38 şehidimiz var. Çok sayıda vatandaşımız yaralandı. Bu ve bunun gibi alçak terör saldırıları asayişi bozmak, yurtiçi ve yurtdışındaki huzuru bozmak, mücadeleyi başarıyla devam ettiren emniyet mensuplarını yıldırmak için yapılıyor. Ciğerimizi yakan bu saldırıya rağmen dimdik ayakta duracağız. Tüm terör örgütlerine sesleniyorum, vermek istediğiniz mesaj anlaşılıyor. Bu saldırıyla ilgili olanlar en kısa zamanda yakalanarak cezaları verilecek. Aziz şehitlerimize karşı en önemli vazifemiz çok çalışmak. Onlar bizim için emanettir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun, vatan sağolsun" dedi.

Şehit polislerimize ilk tören

SOYLU: "EN ÖNCELİKLİ İŞİMİZ BUNU YAPANLARDAN İNTİKAM ALMAK"

12:54

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her cümleleri söylediğimde, "Başınız sağolsun" dediğimizde, "Vatan sağolsun" diyen şehit ailelerimizin değerli mensupları, sözlerimizin gücü bugün yaşadığımız acıyı anlatmaya ifade edemiyor. Allah'ın kelamına sığınarak teskin oluyoruz. İçimiz yanıyor. Buradakilerin de burada olmayıp ellerini semaya açan milletimizin de... Bu töreni izliyorlar, belki de yürekleri dayanamıyor izleyemiyorlar. Türkiye ve dünyada bu töreni izleyen birileri daha var. Onlar da belki bu töreni gülerek izliyorlar, ellerini ovuşturuyorlar. Bizlerin nasıl bir tavır göstereceğini merak ediyorlar. Hala hakimiyet ve siyaset peşindeler. Vefa da, Kadir de, Hasan da, İlker de, Adem de... Bütün şehitlerimiz... Yarından tezi yok Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birinci öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır. Hangi güce sığınmışlarsa sığınmışlar, Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacak. Üst nokta bellidir. Bu şehitlerimizin arasına katılmak bizim için bir onurdur. Bundan ancak gurur duyarız. Bu ülkeyi terörle uğraştıranlar ve destekçilerine soruyorum. Bizden ayırdığınız topraklar nerede? Mağarada hayvan gibi yaşamaktan öteye geçebildiniz mi? İhanetten başka hayatınız var mı? Bedduadan başka aldığınız birşey var mı? Karanlık ortaklarınızın maşası olmaktan başka bir vasfınız var mı? Geberip gittiğinizde arkanızdan hayır duası edecek biri var mı? Burada yatan, bize güzel güzel bakan evlatlarımız. Onların hepsi güzel çocuklardı. Bu ülke için şehadete yürüyen yürekli, kahraman, eşinin onu gönderirken arkasından "Ayetel Kürsi'yi" okuduğu güzel çocuklardı. Bu millet Allah yolunda kenetlenmiştir. Allah onları sevmektedir. Allah sevdiğine zulmetmez. Allah sevdiğini sevdiğiyle kavuşturur. Bizim acımız, onlardan ayrı düşmekle ilgilidir. Ancak bunları yapanların akıbetlerinden eminiz. Bunu yapanların kürsülerden savunmaya çalışanlara söylüyoruz. Bu işin siyasetle izah edilir yanı yoktur. Allah yolunda, vatan yolunda çarpışanlar ve onun karşısında olanlar. Devletin kılıcı uzundur. Bu eşkıyalardan tek tek hesap soracağız" açıklamasını yaptı.

Şehit polislerimize ilk tören

13:03

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, dua okumak için yeniden kürsüde...

Saldırıda şehit olan 5 polisimiz, Vefa Karakurdu, Kadir Yıldırım, Adem Oğuz, İlker Uylaş ve Hasan Bilgin'in cenazesi bu törenden sonra memleketlerine gönderilecek

Şehit polislerimize ilk tören

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...