Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya basınında 'Türk Baharı' çığırtkanlığı

Dünya basınında 'Türk Baharı' çığırtkanlığı

GÜNDEM Haberleri

Kendi ülkelerindeki polis şiddetini görmezden gelen dünya basını 'Türk Baharı' çığırtkanlığı yapıyor.

Taksim Gezi Parkı'nda basit bir oturma eylemi olarak başlayıp, radikal grupların şiddet gösterilerine dönüşen protestoları, Avrupa basını kışkırttı. Eyleme daha ilk günden "Türk Baharı" diyen Batı basını, sosyal medyada üretilen her türlü yalan haber ve kara propagandayı dünya gündemine taşıdı. Batılı televizyon ve gazeteler Türkiye'yi Orta Doğu'ya dönüştürmek ellerinden gelen yayını yaptı. Bunların başını ise İngilizlerin yayın kuruluşu BBC çekti. Sık sık İstanbul'a canlı bağlantı kuran ve yayınlarında devamlı "Türk Baharı' ifadesini kullanan kanal, eylemcilerin saat kaçta, nerede toplanacaklarını Türk medyasından önce duyurdu. Norveç VG televizyonu, dikkat çekici bir şekilde eylemleri canlı yayınladı. Alman ZDF kanalı, CNN International, Taksim'i Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir meydanıyla mukayese etti.Şimdiye kadar Türkiye hakkında olumlu yazılar yazmayan Fransız Le Monde gazetesi, Taksim olaylarını "Doğmakta olan bir Türk baharı" başlığıyla manşete çekti. Gazete, "Ülkede sürekli bir kargaşa var, bundan herkes etkilenecek" havasını oluşturmaya çalıştı. Yorumcular çıkarıp olayları yorumlatan Alman ZDF televizyonu, net bir şekilde Türkiye hükümetini suçladı. Özellikle CNN iReport, BBC gibi kanallar marjinal grupların paylaştığı resim ve mesajlara yer verildi. Gazetelerin yorum sayfalarında, turizm sezonunda olduğumuz hatırlatarak "Türkiye'ye gitmeyin" çağrısı yapıldı. Alman Stuttgerter Zeitung gazetesi "Erdoğan, Arap Baharından bir şey öğrenmemiş", Handelsblatt "Türkler güçlü bir adam istemiyor" yorumlarında bulundu. Bu arada Rus Vzglyad gazetesi "Ayaklanma Mevsimi", İzvestiya "İstanbul'a Türk Baharı başladı" başlığını attı.


nbsp;Dünya basınında 'Türk Baharı' çığırtkanlığı

ALMAN AĞAÇ EYLEMCİSİNİ KÖR ETMİŞLERDİ
Bizi eleştirenlerin polisi böyle müdahale ediyor!
Gezi parkı eylemlerinden yansıyan görüntülere bakarak Türkiye'yi Orta Doğu'ya benzeten ve 'Türk Baharı' nitelendirmesi yapan Avrupa basını, iş kendi ülkelerine gelince farklı bir tavır takınıyor. Kendilerini "medeniyetin merkezi" olarak gören Avrupa, göstericilere acımasızca şiddet uyguluyor. Bunların en kanlıları 2005 yılında Fransa'da yaşandı. Göçmenleri sınır dışı etmek için harekete geçen dönemin İçişleri Bakanı Nicolas Sakrozy, ülkesini yangın yerine çevirdi. Göçmenlere, "Hepinizin kökünüzü kazıyacağız pislikler" diyen Sarkozy, Avrupa Birliği değerlerine aykırı olan bu tavrından dolayı cezalandırılacağı yerde cumhurbaşkanlığıyla ödüllendirildi. Bugün "Türkiye bir bahar havası" manşetini atan Fransız Liberation, o dönem "Fransız Baharı" nitelendirmesi yapmadı. Geçen yıl Almanya'nın Stuttgart kentinde başka bir polis şiddeti yaşandı. Tren istasyonu için kesilmesi planlanan ağaçlar için eylem yapan göstericilere Alman güvenlik güçleri sert müdahalede bulundu, kanlar içinde kalan protestoculardan biri kör oldu. Ekonomik kriz sebebiyle iflasın eşiğine gelen İspanya'da, Yunanistan'da, Belçika'da binlerce kişi polis şiddeti sebebiyle ciddi şekilde yaralandı, biber gazı ile zehirlenen göstericiler, acımasızca dövüldü. Sloganlar net biçimde Avrupa Birliği karşıtı olmasına rağmen, Batı dünyası bu gelişmeleri hiçbir şekilde "Avrupa Baharı" olarak göstermedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...