HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump'ın yemin töreni sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan açıklama

Düzenleyen: /
Trump'ın yemin töreni sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan açıklama
Çavuşoğlu, Trump, Haber

GÜNDEM Haberleri

ABD'de yeni yönetimin temsilcileriyle görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Muhataplarımızın bizi hem FETÖ hem YPG konusunda çok iyi anladığını gördük" dedi.

ABD'nin başkenti Washington'da Donald Trump'ın yemin törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşloğlu basın toplantısı düzenledi. 

"Muhataplarımızın bizi hem FETÖ hem YPG konusunda çok iyi anladığını gördük" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözlerlerini şöyle sürdürdü: 

"YPG amblemini taşıyan ABD askerlerinin olması ülkemizde ABD karşıtlığının artmasına neden oldu. YPG'nin PKK'dan farklı olmadığını belirttik."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG ile ABD'nin işbirliğini kastederek, "ABD'de önceki yönetim bir terör örgütüyle işbirliği yapınca sonrasında onların baskısına maruz kaldılar" şeklinde konuştu. 

ABD'nin Suriye'deki operasyonlarda verdiği hava desteğine de değinen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Şu ana kadar ABD'nin Suriye de verdiği hava desteği çok ciddi değil. DAEŞ'e yönelik bir operasyonda şu ana kadar sınırlama yaptı" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...