Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son 2 ayda PKK’ya sadece 5 kişi katıldı

Düzenleyen:
Son 2 ayda  PKK’ya sadece 5 kişi katıldı

GÜNDEM Haberleri

“2016’da 342 önemli olay engellendi, son 2 ayda PKK’ya katılanların sayısı ise sadece 5”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Tavrımız nettir ve açıktır. Artık Türkiye için terörle mücadelede bekleme dönemi değil Türkiye için terörle mücadelede taarruz dönemidir” dedi.
Sözleşmeli astsubay öğrencilerin and içme töreninde konuşan Bakan Soylu, Türkiye’nin terör tehdidi karşısında yapması gereken iki şey olduğunu belirterek, bunlardan birinin tehdidi doğru tanımlamak, ikincisinin ise terörle mücadele ilkelerini doğru belirlemek olduğunu söyledi. Türkiye’de son 3 ayda 5 bin 826 operasyon yapıldığına, 2016’da tespit edilen 805 sığınak ve barınağın yok edildiğine dikkati çeken Soylu “2016’da 342 önemli olay engellendi, bunların 247’si patlayıcı, 23’ünün ise canlı bomba eylemiydi. En önemli kazanım ise örgüte katılımın tarihinin en düşük seviyesine çekilmiş olmasıdır. Son 2 ayda örgüte katılan kişi sayısı sadece 5’tir. Birileri terör örgütüne silah gönderebilir, fikrî ve siyasi destek sağlayabilir ama en kritik destek insan desteğidir” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...