HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye AİHM'e hakim adayı seçecek

Düzenleyen: /
Türkiye AİHM'e hakim adayı seçecek
Aihm, Hakim Seçimi, Haber

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanlığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) Türkiye adına görev yapacak hakimin belirlenmesi için adaylık başvurularının başladığını duyurdu.

Adalet Bakanlığı'nın internet sitesindeki açıklamaya göre, AİHM'de görev yapmak üzere, Türkiye adına seçilmiş hakimin görev süresi 30 Nisan 2017'de sona erecek. Bu göreve seçilmek isteyen adayların 23 Ocak-23 Şubat 2017 tarihlerinde, Adalet Bakanlığı'na başvuru yapmaları gerekiyor. 

Başvuruların alınmasının ardından adayların aranan özelliklere sahip olup olmadığı ve mülakata katılmaya hak kazanıp kazanmadığı, Dışişleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerinden oluşan heyet tarafından 24 Şubat-3 Mart tarihinde ön değerlendirmeyle belirlenecek.

Mülakata katılmaya hak kazanan adaylara, Adalet Bakanlığı tarafından mülakat günü ve yeri 3 Mart'a kadar bildirilecek.

Bu tarihe kadar aday adaylarının bilgilendirilmemesi, müracaatlarının kabul edilmediği anlamına gelecek. 

MÜLAKAT KOMİSYONU MART'TA TOPLANACAK
Mülakat Komisyonu, 13-17 Mart arasında uygun bir günde Ankara'da toplanacak. Mülakat Komisyonu, görüşmeye gelen adaylar içerisinden Bakanlar Kuruluna sunulacak en fazla 10 kişilik listeyi belirleyecek.

Komisyon tarafından belirlenen adaylar, Adalet Bakanlığı tarafından 17 Mart'a kadar Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere Başbakanlığa iletilecek.

Bakanlar Kurulu, 29 Mart'a kadar Mülakat Komisyonu'nun önerdiği listeden nihai olarak bildirilecek, 3 kişiyi tespit edecek.

Başvuru için istenen belgeler ve adaylarda aranacak özelliklere Bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...