HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

3 günde 22 ikili görüşme

Düzenleyen: /
3 günde 22 ikili görüşme
Çavuşoğlu, Haber

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya’daki temasları çerçevesinde 22 ikili toplantı gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı ve 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak için geldiği Almanya’daki temasları çerçevesinde 22 ikili görüşme yaptı. Almanya’da son üç günde yoğun diplomasi trafiği yürüten Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak etmek için perşembe günü Bonn kentine geldi. İki gün süren toplantılarda sürdürülebilir kalkınma, güvenlik, barışı koruma ve Afrika ile iş birliği gibi küresel ve bölgesel konular ele alınırken, Çavuşoğlu toplantı kapsamında birçok ikili temasta bulundu. 
PETROL DE ALIYORLAR 
Bakan Çavuşoğlu, Almanya’daki temaslarının ardından basın mensuplarına değerlendirmede bulunurken de şunları kaydetti: Suriye’de değişik gruplar arasında ticaret var, yardımlaşma var. Bir taraftan da birbirlerini öldürüyorlar. Verilen silahların bile yarısının DEAŞ’a yarısının da YPG’ye gittiğini gördük. Zaten YPG’nin eline silahın geçmesi demek PKK’nın eline geçmesi demektir. Bunu operasyonlarda görüyoruz, yakalıyoruz bu silahları. YPG ile DEAŞ esasen birbirine karşı güç mücadelesi yapıyor. Suriye’nin geleceği için değil, ikisi de birbirinden toprak almaya çalışıyor ama yer yer birbirinden silah alıyorlar, değiştiriyorlar, satıyorlar. Petrol dahil birbirleriyle ticaretleri var. YPG’ye silah vermenin tehlikesini ve risklerini ön plana çıkarmaya, herkesin dikkatine getirmeye çalıştık.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...