HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

25 Aralık davasında tutuksuz 7 sanık ByLock kullanıcısı çıktı

Düzenleyen: /
25 Aralık davasında tutuksuz 7 sanık ByLock kullanıcısı çıktı
FETÖ, Haber

GÜNDEM Haberleri

FETÖ/PDY'nin takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturmasında kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla 69 sanığın yargılandığı davada, 7 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz 7 sanığın örgütün şifreli haberleşme programı ''ByLock'' kullanıcısı olduğunun tespit edilmesi üzerine haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 14. duruşmada dinlenen 4 tutuksuz sanığın ardından tutuklu sanıklarla avukatların talepleri alındı. Taleplere ilişkin ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Yakup Saygılı, Kazım Aksoy, İbrahim Şener, Arif İbiş, Mustafa Demirhan, Mehmet Habip Kunt ve Mehmet Fatih Yiğit'in üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini taşıyan delillerin bulunması, sanıkların savunmalarının alınmamış olması, adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağını dikkate alarak tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Heyet, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne 20 Aralık 2013 günü ile 23 Aralık 2013 tarihleri arasında tüm güvenlik kayıtlarının ivedi olarak gönderilmesi için yazı yazılmasına karar verdi.Başka suçtan tutuklu bu davanın tutuksuz sanıkları eski emniyet müdürü Mahir Çakallı, Yasin Topçu, Mehmet Akif Üner ve Hüseyin Tokgöz'ün bir sonraki duruşmaya hazır edilmesi için yazı yazılmasına hükmeden heyet, hakkında yakalama kararı bulunan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un infazının beklenilmesine ve FETÖ elebaşısı sanık Fetullah Gülen ile Sinan Dursun'un gıyabında tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

Savunma yapmazlarsa hazırlık beyanlarıyla yetinilecek

Tutuksuz 19 sanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine hükmeden heyet, tutuklu sanıkların iddianamenin tebliğ tarihi ve aradan geçen süreyle savunma yapmak için her celse farklı taleplerde bulunarak ifade vermekten kaçınmalarının hakkın kötüye kullanılması niteliğinde olması nedeniyle, tutuklu sanıkların savunma yapmadıkları takdirde dosyadaki hazırlık beyanları ile yetinilmesine ve bu konuda ihtarat yapılmasına karar verdi.

Heyet, tutuksuz sanıklar Emre Civan, Ercan Taş, İsmail Sarı, Mehmet Sait Sevinç, Raif Bektaş, Sinan Sağyalavaç ve Ufuk Sağdıç'ın örgütün şifreli haberleşme programı olan ''ByLock'' programını kullandıklarının bildirilmesi üzerine haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı emri çıkartılmasına hükmederek, duruşmayı sırasıyla 25, 26 ve 27 Nisan'a erteledi.Bu arada, daha önce tutuklu sanıkların da ''ByLock'' programının kullanıcısı olduğu belirtilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...