HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

HAC Kura Sonuçları ÖĞREN | (2017, hac kura sonuçları ÖĞREN)

Düzenleyen:
HAC Kura Sonuçları ÖĞREN | (2017, hac kura sonuçları ÖĞREN)
2017 Hac Kuraları, 2017 Hac Kuraları Belli Oldu Mu, 2017 Hacı Adayları, 2017&tt2;de Kimler Hacca Gidebilecek, Hac İçin Kura Çekilişi Yapıldı Mı, Hac Kura Çekiliş Sonuçları, Hacı Adayları, 2017 Hacı Adayları, Haber

GÜNDEM Haberleri

2017 hac kura sonuçları belli oldu. 1 miyon 892 bin Müslüman'ın yoğun ilgi gösterdiği hac kuraları belli oldu. '2017 hac kura sonuçları öğren' ile ilgili detaylar bu haberde yer alıyor. İşte 2017 hac kuraları ile ilgili merak ettikleriniz...

2017 hac kura çekimi belli oldu. 2017 yılında 1 miyon 892 bin Müslüman'ın başvuruda bulunduğu hac kuraları sonuçları belli oldu. Milyonlarca insan, ''Hac kuraları ne zaman, hac kuraları belli oldu mu, hac kuraları çekiliş sonuçları, hac kuraları çekiliş sonuçları tıkla öğren'' gibi aramalar yapmaya başladı. ''http://hac.diyanet.gov.tr'' adresinden yayınlanacak olan 2017 hac kura sonuçları için haberimizde yer alan, ''2017 hac kura sonuçları tıkla-öğren'' başlıklı linke tıklayarak, 2017'de hacı olma adaylarını sorgulayabilecek. 2017 hac kura çekilişi ile ilgili tüm detaylara bu haberden ulaşabilirsiniz... 

2017 HAC KURA SONUÇLARI TIKLA-ÖĞREN

2017 HAC KURA ÇEKİLİŞİ BAŞLADI! - SONUÇLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

1 milyon 892 bin kişinin kutsal topraklara gitmek için başvurduğu hac kura sonuçları henüz açıklandmadı. Bilindiği üzere daha önce yapılan açıklamada hac kuralarının 24 Şubat 2017 Cuma günü çekileceği belirtilmişti

HAC Kura Sonuçları ÖĞREN | (2017, hac kura sonuçları ÖĞREN)

HAC KURALARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA ÇEKİLECEK?

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlar, cuma günü çekilecek kura ile belirlenecek. Bu yılki hac için 1 milyon 892 bin 724 kişinin katılacağı kura, saat 15.00'te Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda bilgisayar ortamında basın ve kamuoyuna açık yapılacak. Kura sonuçlarına aynı gün saat 23.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Kurada kesin kayıt hakkı elde edenler, 27 Şubat-10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak. 2017 yılı haccına müracaat eden şehit yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla il müftülüklerinde yapılacak.

Hac çıkışları 31 Temmuz-26 Ağustos, dönüşleri ise 5-30 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak. Hac kesin kayıt işlemleri ve hac konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama ilerleyen zamanlarda yapılacak. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle il ve ilçe müftülüklerince Nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyecek.

HAC KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 27 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.

Kesin kayıtlar 10 Mart'a kadar yapılacak

Kurada "Kesin Kayıt Hakkı" elde edenler, 27 Şubat-10 Mart tarihlerinde "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecek.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

HAC Kura Sonuçları ÖĞREN | (2017, hac kura sonuçları ÖĞREN)

Şehit yakını ve gazilerin kayıtları

Hacca gitmek için müracaat eden şehit yakını, anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazilerin kendisi ve eşlerinin kayıtları ise 16-24 Mart'ta konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla il müftülüklerinde yapılacak.
Hacı adayları 31 Temmuz-26 Ağustos tarihlerinde hac yolculuğuna başlayacak ve 5 Eylül'den itibaren de dönüşe geçecek. Son hac kafilesi ise 

30 Eylül'de yurda dönecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle, il ve ilçe müftülüklerinde nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...