Erdoğan'dan Twitter uyarısı: 140 karakterle âlim olunmaz

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Twitter uyarısı: 140 karakterle âlim olunmaz

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: Arama motoru ile ulaşılan bilgi kırıntıları ile 140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye ulaşılamaz, âlim hiç olunmaz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleşen 4. CNR Uluslararası Kitap Fuarının resmi açılış töreninde konuştu. Gösterilen onca çabaya rağmen Türkiye’deki kitap okuma oranlarının arzu edilen seviyelere çıkarılamadığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Günde 3-5 saatini televizyona, çok daha fazlasını internete ayıran insanımızın kitap okumaya hasrettiği sürenin yılda 10 saati bulmaması bize asla yakışmayan bir tablodur. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen, bölgesinde ve küresel ölçekte iddiaları olan bir ülkenin kitap okuma oranının da buna uygun olması gerekir. Türkiye’nin, ekonomiyle birlikte kültür, sanat, kitap konusunda da dünyada ilk 10’a girmesinin şart olduğuna inanıyorum.” 
İnternet ve iletişim teknolojilerinin hayatı ve bilgiye ulaşımı daha önce hiç olmadığı kadar kolaylaştırdığına değinen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün evinizin veya ofisinizin konforundan dünyanın en büyük kütüphanelerine online olarak erişebiliyorsunuz. Ancak burada şu gerçeğin giderek yaygınlaşan şu tehlikenin de farkına varmamız gerekiyor. Arama motorlarıyla, internetteki bilgi kırıntılarıyla, 140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye vakıf olunamaz, alim hiç olunamaz. Bu şekilde sadece malumatfuruş olunabilir, yarım porsiyon aydın olunabilir, başka bir şey olunamaz.”

“KENDİ TARİHİMİZİ YAZMAYINCA...”
Fransız ihtilali, 1. ve 2. dünya savaşları, Pearl Harbor, Normandiya çıkarması, Körfez Savaşı, Holokost ile ilgili binlerce romana, filme, belgesele rastlanabileceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:  “Batı toplamları kendi dünyalarında iz bırakan hadiseleri her alanda sürekli yeniden isteyerek bunların unutulmasına asla izin vermiyor. Bizim yaşadıklarımızla mukayese edildiğinde devede kulak kalacak kimi tarihi olaylar abartılarak, hatta çarpıtılarak tekrar tekrar karşımıza çıkartılıyor. Kendi tarihimizi inceleyen eserlerin önemli bir kısmının oryantalist bir bakış açısıyla ele alınması da ayrı bir sorunumuzdur. Ön yargılarla, tahrifatla, saplantılarla dolu bu çalışmalar bırakın açıklamayı, tarihi hakikatler ile aramıza büyük bir perde çekiyor. Biz kendi tarihimizi yazmayınca, bizim edebiyat camiamız bu konuları eserlerinde işlemeyince maalesef başkalarına esir oluyoruz. Bu ülke on yıllar boyunca ‘Gece Yarısı Ekspresi’ gibi üçüncü sınıf kara propaganda filmlerinin lekesini temizlemekle uğraşmıştır. Emin olun bu mücadele farklı bir şekilde bugün de devam ediyor.”
Erdoğan'dan Twitter uyarısı: 140 karakterle âlim olunmaz
15 Temmuz demokrasi destanının ana tema olarak belirlenmesi önemli 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yıllarda Türkiye’de yaşanan hadiselerin uluslararası medya kuruluşları tarafından çarpıtıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Teröristleri kahramanlaştıran, gerçek mağdurları yok sayan, ülkemizi ve devletimizi töhmet altında bırakan yayınların gerisinde art niyetli bir kurgu bulunuyor. Ülkemize yönelik bu tavrın en çarpıcı örneklerinden biri de kuşkusuz 15 Temmuz darbe girişimidir. Bu açıdan fuarın 15 Temmuz demokrasi destanını ana tema olarak belirlemesini önemli görüyoruz.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...