HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Darbe karşıtları yanacaktı

Düzenleyen:
Darbe karşıtları yanacaktı
Darbe, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirdiği 31 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün söz konusu kişileri özellikle seçtiği ve listenin ise 1,5 ay önceden hazırlandığı belirtildi.

EBRU KARATOSUN ANKARA

İddianamede, şüphelilerin 2009 yılında askerî hâkim-savcı sınavlarını usulsüz bir şekilde kazandıkları, 2’sinin ise örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı belirlendi.
İddianamede “Atanan şüphelilerin darbe girişimine karşı direnenleri yargılayacak olmaları nedeniyle darbe girişiminin başarıya ulaşması açısından hayati öneme sahip sıkıyönetim mahkemesine hakim, savcı ve adli müşavirliklerine kendileriyle fikir ve eylem birlikteliği bulunmayan FETÖ mensubu olmayan askerî hâkim ve savcıları atamalarının örgütün yapısına karşı mümkün olmadığı belirlenmiştir” denildi. 415 askerî hâkimden sıkıyönetim mahkemelerinde 249’unun görevlendirildiği kaydedilirken, 124 askerî hâkiminde kızağa çekilerek Milli Savunma Bakanlığı’nda görevlendirildiği ifade edildi.
Sözde sıkıyönetim direktifi ile atanan 316 askeri hâkimden 208’inin yani yaklaşık yüzde 66’sının 2009 yılı ve sonrasında yapılan askeri hâkim sınavlarıyla mesleğe katıldıkları bildirilen iddianamede, “Bu askerî hâkimlerin FETÖ örgütü üyesi olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...