HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Diyarbakır'da patlama oldu (Sur'da patlama)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır'da patlama oldu (Sur'da patlama)
Diyarbakır, Diyarbakır Patlama, Diyarbakırda Patlama, Sur Patlama, Surda Patlama, Son Dakika Diyarbakır Haberleri, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerce tren raylarına döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken yaklaşık 10 vagon raydan çıktı.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nin Bağıvar Mahallesi yakınlarında teröristler, demiryoluna yerleştirdikleri patlayacıyı, ham petrol taşımacılığında kullanılan yük treninin geçişi sırasında inflak ettirdi. Patlamada 8 boş vagon raydan çıkarken, saldırıda yaralanan olmadı. Batman istikametinden Diyarbakır'a gelen Devlet Demir Yollarına ait boş yük treni, Diyarbakır merkeze bağlı Karpuzlu köyü yakınlarında teröristlerin daha önceden raylara döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu bazı vagonları raydan çıktı. Patlama sonucunda ham petrol taşımacılığında kullanılan vagonlardan 8'i raylardan çıkarak devrildi. Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, vagonlardan ayrılan trenin lokomotifi ise patlama noktasına yaklaşık 100 metre mesafede durabildi. 

Patlamanın ardından çevredeki köylülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Bölgeye giden polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, yaralı olmaması üzerine ambulanslar da kendi istasyonlarına çekildi. El yapımı patlayıcının patlatıldığı bölgede güvenlik güçleri ikinci bir bombanın olabileceği ihtimaline karşılık uzun süre arama çalışmaları yaptı. Saldırıyı düzenleyenlerin yakında olma ihtimali üzerine bölgede operasyon başlatılırken, polis helikopteri de çalışmalara havadan destek verdi.


 

Diyarbakır'da patlama oldu (Sur'da patlama)

ÖLEN YA DA YARALANAN YOK
İlk bilgilere göre ölen ya da yaralananın olmadığı bölgeye tedbiren ambulanslar gönderildi. Şiddetli patlamanın kent merkezinden de duyulduğu öğrenildi.

Diyarbakır'da patlama oldu (Sur'da patlama)

VALİLİK: OLAY ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILMAKTADIR
Patlamanın ardından Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Karpuzlu Mahallesi mevkiinde saat 13.00 sularında boş bir yük trenin geçişi esnasında el yapımı patlayıcı ile olduğu değerlendirilen bir patlama sonucunda trenin bazı vagonları raydan çıkarak hasar meydana gelmiştir. Meydana gelen olayda ölen veya yaralanan olmamıştır. Olay çok yönlü olarak araştırılmaktadır" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...