Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Talih 2007’lilere güldü

Düzenleyen:
Talih 2007’lilere güldü

GÜNDEM Haberleri

Diyanet, kura sonucu mübarek topraklara gitmeye hak kazanan 80 bin kişinin en çok merak ettiği 6 soruyu cevapladı. İşte o sorular ve Diyanet’in verdiği cevaplar:

Hacca neden sırayla götürmüyorsunuz?
Sıraya konulması hâlinde kayıtlı mevcut hacı adayı sayısına göre 25 yıl sonrasına sıra verilmiş olacaktır. Bu da hac heyecanını ortadan kaldıracak ve içtimai probleme dönüşecektir.
Neden kuraya ihtiyaç duyuldu?
Hac taleplerinin artması ve mekânların yetersiz kalması üzerine İslam ülkeleri hacda kota uygulanmasına karar verdi. Bu yıl haccetmek üzere 25 milyon kişi talepte bulundu ama ibadet mekânları ancak yılda 3 milyon insanın talebine karşılık verebiliyor.
Kat sayılı kura sistemi nedir?
Bu sistemle uzun yıllardan beri bekleyen hacı adaylarına öncelik tanınması hedeflendi. 10 yıl önce hacca başvuranlar 100 kere kura hakkı elde ederken, bu sene hacca başvuranlar 1 defa, geçen yıl başvuranlar 4 kere kura hakkı elde etti. Bu sene hacca gideceklerin yüzde 75’i, 2007-2010 yılları arasında kayıt yaptırmış olanlardan meydana geliyor.
Hacca kayıt yaptırıp gidemeyenlerin durumları nedir?
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konuyla ilgili olarak “Hac ibadetine talip olmak, niyetini ortaya koymak her mümin için önemlidir. Hacca gidecek kardeşimizin sevinci Allah katında ne kadar kıymetli ise bu imkâna kavuşamayan kardeşimizin hüznü de o kadar kıymetlidir” diye konuştu.
Şehit aileleri hac kurasına girecek mi?
Hac ve Umre Kurulu şehit aileleri için 600 olan kotayı müracaat eden kişi sayısı kadar artırmıştır. Bu sene 4 bin 600 şehit yakını 80 bin kotaya ilave olarak kutsal topraklara gitme imkânına kavuşacak.
Hac fiyatları nasıl belirlenmektedir?
Hac ücretleri, ulaşım, konaklama, Arafat’ta klimalı çadır gibi hizmetler, Suudi Arabistan Devleti’ne ödenen ücretler, sağlık, yemek, rehberlik, görevli personel giderleri, hacı adaylarına verilen malzemeler, kurban vs. kalemler dikkate alınarak belirlenmektedir.

Kâbe’ye yaklaştıkça fiyat da artıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 hac ücretlerini açıkladı. Hacı adaylarına bu sene ‘oda tercihli’ ve ‘otel’ olmak üzere 2 farklı konaklama imkânı sunuldu. Oda tercihli konaklama türleri için fiyatlar 2 kişilik odada kişi başı ücreti 15 bin 500 lira, 3 kişilik odada kişi başı ücreti 14 bin lira, 4 kişilik odada kişi başı 12 bin 250 lira oldu. Otelde konaklama türünde ise, otellerin tür ve niteliğine göre belirlenen ücretler şöyle: Otel 2 Hac Ücretleri: 22 bin 750 TL ile 24 bin 500 TL. Otel 1 Ücretleri: 27 bin 500 TL ile 39 bin 750 TL.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...