Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bingöl'de açıktan akaryakıt satışı yasaklandı

Düzenleyen:
Bingöl'de açıktan akaryakıt satışı yasaklandı

GÜNDEM Haberleri

Bingöl Valiliği, il sınırları içerisinde zorunlu haller dışında akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe ve benzeri kaplar ile açıktan yakıt alımı ve satımını yasakladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, güvenlik önlemlerinin arttırılmasına ek olarak açıktan akaryakıt satışı için petrol istasyonlarında zorunlu haller dışında bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımının yasakladığını bildirildi. Türkiye’nin terörle mücadelede çok hassas bir dönemden geçtiği belirtilen açıklamanın devamında, “Terör örgütü, eylem sürecini artırmaya çalıştığı bugünlerde huzur ortamını bozmak için özellikle provokatif nitelikli eylemlerde kullanılan molotofkokteyli yapmak ve muhtemel güvenlik zafiyeti oluşturmak üzere bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yanıcı madde tedarik etmeye çalışmaktadır. Mevcut mevzuat incelendiğinde akaryakıt istasyonlarında bu gibi kaplarla yanıcı maddelerin satışını engelleyici yasal bir düzenleme bulunmadığı anlaşılmıştır. Bingöl sınırları içerisinde zorunlu haller dışında, akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımı yasaklanmıştır” denildi. 

Zorunlu haller kolluk kuvvetlerine bildirilecek 

Zorunlu hallerde yakıt satışı yapılmadan önce ilgili kolluk kuvvetlerinin bilgilendirileceğinin de altı çizilen açıklamada, “Yakıt almak isteyen kişinin kimlik fotokopisi alınacak, fotokopinin arka yüzüne kendi el yazısı ile adres ve telefon bilgileri alınacak, yakıtı alış sebebi de belirtilecek, ayrı ve sadece firma yetkilisinin erişebileceği, gizliliğe ilişkin tedbirler alınmış olarak muhafaza edilecek ve bağlı bulunduğu Polis Merkezi Amirliğine/Jandarma Karakol Komutanlığına 24 saat içerisinde teslim edilerek kolluk tarafından da belgeler dosyasında muhafaza edilecektir. Akaryakıt istasyonlarında açıktan yakıt alan kişilerin kimlik belgelerinin tutulduğu dosya ve klasörler bağlı bulunan Polis Merkezi Amiri/ Jandarma Karakol Komutanı tarafından gerekli görünen hallerde denetlenebilecektir” diye ifade edildi. 
Karara uymayanlara ilgili kanun maddeleri uyarınca yasal işlem yapılacağı da belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...