HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'PKK’yı bu topraklardan silip atacağız'

Düzenleyen: /
'PKK’yı bu topraklardan silip atacağız'
Süleyman Soylu, Haber

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’yı Türkiye’den söküp atacaklarını belirterek, “Topraklar, yerler şahit olsun. Allah şahit olsun ki hiçbiriniz bizi Kürt kardeşlerimizden ayıramayacaktır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hava muhalefeti altında Van’dan helikopterle Erciş ilçesine gelerek AK Parti Erciş İlçe Teşkilatı Seçim Bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Vanyolu Caddesi üzerindeki seçim bürosu açılışında yoğun kar yağışı altında binlerce vatandaşa hitap eden Bakan Soylu, Türkiye’nin çok sıkıntılı dönemler geçirdiğini söyledi. Soylu, “Çok dertler için içimize ağladık. Memleketimizin her kesimine acılar yaşattılar. Birlik, beraberlik içinde yarınlara ulaşmamamız için her birimize travma yaşattılar. Bu ülkede hepimizi terbiye etmek istediler. Başbakanını astılar. Mezhep ayrımı yaptılar. Bizi etnik kökenler üzerinden; Kürt, Türk diye ayırmaya çalıştılar. Ülkenin birlik ve beraberliğini zayıflatmak istediler. Yeter ki güçlü, ayaklarının üzerinde duran Türkiye olmasın dediler. Topraklar, yerler şahit olsun. Allah şahit olsun ki hiçbiriniz bizi Kürt kardeşlerimizden ayıramayacaklar” dedi.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasına da değinen Soylu, şöyle konuştu:

“15 Temmuz’da aynı şeyi ortaya koydular. O maşanın talimatıyla birlikte, helikopter, tanklar, uçaklarla milletimizi terbiye etmek istediler. Bu ülkeyi ayağa kaldırmamak için türlü türlü tezgahlar, tuzaklar ortaya koymaya çalıştılar. Bu milletin cevabı tektir. Şiddetle, silahla, zorluklarla değil, oylarıyla demokrasiyle cevap veriyor. 16 Nisan referandumunda bizi terbiye etmeye yeltenenlere bu aziz millet gereken cevabı oyları ile verecektir.”

“PKK’YI BU TOPRAKLARDAN SİLİP ATACAĞIZ”

Bölgede PKK’yı tamamen temizleyip atacaklarını ifade eden Bakan Soylu, "Bir partinin temsilcileri oy için anne ve babaları tehdit ettiler. Biri ’Türkiye’yi tükürükle boğacağız’ dedi. Bu ülkenin birliği üzerinde kimseye oyun oynatmayız. Yıllardır çocuklarımızı işsiz bıraktılar. Terörün önünü açtılar. Terörden dolayı yatırım gelmiyor. Bunlar biz siyaset yapacağız dediler. Oy istediler. Sonra istismar ettiler, kandırdılar. 7 Haziran’dan sonra ’biz özerklik ilan edeceğiz’ dediler; Nusaybin’de, Kızıltepe’de, Cizre’de. Kalbinde cesaret varsa bir yerde özerklik ilan edeceğiz de, de alalım boyunun ölçüsünü. Bu PKK’ya gerekli dersi vereceğiz. PKK’yı bu topraklardan silip atacağız. Bu ülkede sessiz devrim var. Tahammül edemiyorlar. Biz kardeşiz. Bu topraklarda birlikte ebediyen yaşayacağız. Teröre biraz gem vurduk. Sadece teröristle mücadele etmiyoruz. Gabar’da, Cudi’de, Besler Dereler’de Türkiye’nin her noktasında biz varız" diye konuştu.

“VAN’DA 15 BİN 242 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 23 ile yatırım geleceğini de anlatan Bakan Soylu, "Van’da bu kapsamda 15 bin 242 evladımız istihdam edilecek. Özel sektörün gelmesiyle iş sahibi olacaklar. Terörü tasfiye ettikçe iş aş kapıları açılacak. Gençler her ilde iş bulacak. Terörü def edeceğiz. Ekonomik ve sosyal politikalar üreteceğiz. Biz meclise gidip oturamıyoruz. Gece 04.00’e kadar çalışıyoruz. Biz vatandaşlarımızla bir araya gelmezsek; ülkeyi PKK, FETÖ yönetecek. Artık o günler geçti. Meclis güçlü olacak. Dünya bize tahakküm etmek istedi. Onlara fırsat vermedik. Artık, milletin iktidarı olacak. Milletin yargısı, meclisi olacak. Gençlerin milletvekili olmasını istemiyorlar. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. Ülkenin genç enerjisini, ülkenin içerisine yansımasını istemiyorlar. Şimdi Almanya, Hollanda devreye giriyor. 16 Nisan’da bu millet hepinizi sandığa gömecek. Biz 300 yıldır gerileme dönemi yaşıyorduk. 14 yıldır sıçrama yaşadık. Şimdi tam fırsattır. Biz kendi aracımızı, otobüsümüzü, uçağımızı yapacağız. Dünyanın ilk 10 büyük ülkesi olacağız. İnşallah 16 Nisan’da Erciş ‘evet’ oyları ile sandıkları gümletecek" ifadelerinde bulundu.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti. Bakan Soylu’ya AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın kilim ve Erciş Belediye Spor’un forması, Kırgızlar tarafından da çapan ve kalpak hediye edildi. Bakan Soylu, buradaki programının ardından il merkezine döndü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...