PKK'nın bombacı kadrosundan 4 terörist Türkiye sınırında yakalandı

Düzenleyen:
PKK'nın bombacı kadrosundan 4 terörist Türkiye sınırında yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Irak sınırı Anaç bölgesindeki operasyonlarda, Türkiye'ye giriş yapmaya çalışan 1'i kadın 4 PKK'lı terörist yakalandı. Teröristlerle birlikte 10 kilo patlayıcı ve patlatma düzenekleri ele geçirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluk sahasında 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca Irak hududu Andaç bölgesinde icra edilen pusu/dinleme ve keşif/gözetleme faaliyeti esnasında 23 Mart 2017'de Habur Çayı boyunca Irak'tan Türkiye topraklarına yasa dışı olarak girmeye çalışan 1'i kadın 4 PKK'lı teröristin yakalandığı bildirildi.

10 KİLO RDX ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada, teröristlerin üzerlerinde yapılan aramalarda tıraş köpüğü, şampuan kutusu gibi kapların içine tuzaklanmış 3 adet el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği, sözde "Şehit Özgür Zamanlayıcı Devresi" başlıklı EYP düzenek talimatı, 3 adet USB harici bellek, 1 adet SD, 1 adet mikro SD kart ve 4 adet telefon ele geçirildiği belirtildi. Bölgede icra edilen arama/tarama faaliyeti neticesinde ise araziye terk edilmiş vaziyette 30 kilogram alüminyum tozu, 10 kilogram RDX ve 6 adet elektrikli fünyenin ele geçirildiği kaydedildi.

PKK'nın bombacı kadrosundan 4 terörist Türkiye sınırında yakalandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...