Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: 100 yardımcı diye safsata bir şey olmaz

Düzenleyen:
Erdoğan: 100 yardımcı diye safsata bir şey olmaz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumdan 'evet' çıkması halinde seçilmiş cumhurbaşkanının kendisine 100 yardımcı atayacağını iddia eden CHP liderine "Böyle safsata bir şey olmaz" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında gazeteci Hakan Çelik'i sorularını yanıtladı. Erdoğan, anayasa değişiklik teklifinde yer almayan ve bu nedenle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştirilen "başkan yardımcılığı" konusuyla ilgili açıklama yaptı. Göreve geldiğinde ilk yaptığı işin 36 Bakan sayısını 25'e düşürmek olduğunu belirten Erdoğan "100 yardımcı diye safsata şeyler olmaz" dedi.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU KUSURA BAKMASIN"

Erdoğan şunları söyledi:
"Artık Başbakanlık yok. Türk tipi Cumhurbaşkanlığı'ndan bahsediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi kusura bakmayın, o da kusura bakmasın 100 yardımcı diye safsata şeyler olmaz ya. Biz göreve geldiğimizde 36 tane Bakan vardı. Bunu 25'e indirmek oldu ilk işim. Niye? Devlet Bakanları zaten icrai özelliği de yok, istedik ki icrai özelliğe dönüştürelim. Biz bu hizmeti bu anlayışı kabineye yerleştirmiş bir zihniyetiz. Boşta kalana bakanlık verelim anlayışıyla gelmedik. Onların hayal edemeyeceği bu uygulamaya koymak suretiyle çok daha pratik bir anlayışı getireceğiz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...