Bakan Arslan'dan kabin kısıtlaması yorumu

Düzenleyen:
Bakan Arslan'dan kabin kısıtlaması yorumu

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye’deki hava yolları şirketlerinin yükselişini engellemek istiyorlarsa buna izin vermeyiz” diyen Bakan Arslan “Konuyu ICAO’ya taşıyacağız. Bu olaylardan turizm etkilenmez” ifadelerini kullandı

Osman Çobanoğlu SİVAS
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere’nin ‘kabin kısıtlamalarına’ yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, şu ifadeleri kullandı: “Hava yolu taşımacılığında dünya çapında rekabet eden, sayılı havayolu şirketleri arasına giren gerek THY, gerek diğer şirketlerimizin yükselişinin baltalanması ya da engellenmesi yönünde bir arka planının olmaması temennimizdir. Ancak bunu da göz önünde bulundurarak gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz. Terör sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde var. Kararları seyredeceğiz. ICAO’ya taşıyarak gerekli mücadeleyi yapacağız. Eğer terörden korkuyorsanız nereden gelirse gelsin korkmanız ve tedbir almanız gerekir. Diplomatik seviyede çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede bu konuda bir düzeltme yapmalarını bekliyoruz. Kimsenin ‘Türkiye’de şu eksik’ deme hakkı da, lüksü de yok. ICAO kuralları gereği gerekenin üzerinde şeyler yapıyoruz. Bundan sonra da sürdüreceğiz. Bize yapılanlara karşı da misilleme yapmayız. Yanlışı yanlışla düzeltemezsiniz. Eğer yaparsanız, taşıdığımız yolcuyu cezalandırmış olursunuz. Bu olaylardan Türk turizmi etkilenmez. Çünkü turistik yolcunun gelme amacı ve yöntemi farklı. Business yolcular konusunda THY kaliteli ve standardı yüksek bir hizmet sunuyor ki biz dünyanın her yerinde görüyoruz ve takdiri dünyanın her yerinde alıyoruz. Yine insanlar THY’yi tercih edeceklerdir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...