HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı'nı arayarak tepki gösterdi

Düzenleyen: /
Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı'nı arayarak tepki gösterdi
Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre, Bern, Pkk, Recep Tayyip Erdoğan, Haber

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsviçreli mevkidaşıyla telefonda görüşerek, PKK'lıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir pankartla düzenledikleri eylem nedeniyle tepki gösterdi. Bakanlık açıklamasında konunun yargıya taşınarak yakından izleneceği de belirtildi.

İsviçre'nin başkenti Bern'de PKK-DHKP-C ve PYD'nin bu akşam düzenledikleri ortak 'hayır' eyleminde, üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına dayanmış bir silahla fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Erdoğan'ı öldür" yazan bir afiş açıldı.
Konuya ilk önce İsviçre'nin Ankara Büyükelçi Yardımcısını bakanlığa çağırarak tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, daha sonra yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, iki ülke bakanının telefon görüşmesi yaptığı duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi:

İsviçre'nin başkenti Bern'de bugün (25 Mart) terör örgütü PKK mensupları ve İsviçre'deki destekçileri tarafından düzenlenen gösteride açılan bir pankart ile Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatına kastedilmesi için alenen çağrıda bulunulduğu tespit edilmiştir.

OLAY YARGIYA TAŞINACAK

Şiddet ve teröre açıkça teşvik içeren bu gösteriye izin verilmiş olmasını protesto ettiğimiz ve sözkonusu suç karşısında derhal adli tedbirler alınmasını istediğimiz İsviçre'nin Ankara'daki Geçici Maslahatgüzarı Bakanlığımıza çağrılmak ve İsviçre makamları nezdinde de Bern Büyükelçiliğimizce girişimde bulunulmak suretiyle İsviçre tarafına bildirilmiştir.

İKİ BAKAN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

İsviçre federal ve yerel makamlarının bu aleni suç konusunda atacağı adli ve idari adımlar, Bakanlığımızca yakından takip edilecek olup bu konudaki girişimlerimiz sürdürülecektir.
Teröre ve teröristlere destek mahiyetindeki bu kabul edilemez olayda, göstericilere ülkemizdeki referandumla ilgili propaganda imkanı da tanınmış olması ibret vericidir.
Sayın Bakanımız da İsviçre Dışişleri Bakanını arayarak bu çirkin hadiseye tepkimizi dile getirmiştir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...