Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'CHP’nin korkusu yeni Kılıçdaroğlular'

Düzenleyen:
'CHP’nin korkusu yeni Kılıçdaroğlular'

GÜNDEM Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçilme yaşının 18’e düşürülmesine karşı çıkan CHP’ye sert tepki gösterdi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, başta seçilme yaşının 18’e düşürülmesi ve milletvekili emekliliği ile ilgili CHP’nin gündeme getirdiği iddiaların hiç birinin doğru olmadığını söyledi. Müezzinoğlu, CHP’nin ‘Yeni Kılıçdaroğulları çıkar’ diye korktuğunu kaydetti.
Müezzinoğlu’nun, bazı gazetecilerle sohbetinde verdiği mesajlar özetle şöyle: “18 -24 yaş arasında 8 milyon gencimiz var. Bunlara büyük haksızlık yapılıyor. Diyoruz ki ‘Beni seçebilirsin ama sen seçilemezsin. Bana güven, ama ben sana güvenmiyorum’ Böyle şey mi olur? Biz gençlere inanıyor ve güveniyoruz. Bu gençlerin arasından yeni yeni Recep Tayyip Erdoğanların, yeni yeni siyasetçilerin çıkmasını arzu ediyoruz. Ama CHP yeni Kılıçdaroğluları çıkacak diye korkuyor olabilir. Zaten 8 milyon gencin tamamı milletvekili olacak, siyaset yapacak diye bir şey de yok. Ama hakkınızı bir başkasının cebinde tutmayın. Hakkınızı cebinize alın, aynı diplomanız ve ehliyetiniz gibi. 
18 yaşında seçilen birinin 2 yıl sonra emekli olacağı iddiası yalan ve yanlış. Bu ülkede hiç kimse, gününü ve yaşını doldurmadan emekli olma hakkına sahip değil. Bu ister milletvekili, ister başbakan ister cumhurbaşkanı olsun. İlk defa milletvekili olacak bir gencin 60 yaşından önce emekli olma şansı zaten sıfır. Kadın vekiller de en erken 58 yaşında emekli olur. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu da bunu biliyor ama bilinçli olarak saptırıyor. Algı yönetimi yapıyor. Benim şu anda Evet’lerin oranının 50’lerin çok üzerinde olduğundan hiçbir tereddütüm yok”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...