HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan'dan AB'ye sert tepki: Üzüleceksiniz!

Düzenleyen: /
Erdoğan'dan AB'ye sert tepki: Üzüleceksiniz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haber

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil'in, FETÖ'nün hayır dediğine işaret ederek, "'Hayır diyenlere öyle veya böyle hakaret mi ediyorsunuz', ben hatırlatıyorum sadece" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen "Hayır" mitinginde kendisini hedef gösteren pankart için, "Kendi ülkesinin cumhurbaşkanına karşı, Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Onların solak partileri ile Türkiye'nin oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Burası İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları söyleyince beyfendiler rahatsız oluyor. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz. Daha bu işin başı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziosmanpaşa'da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

GÜVENLİK OPERASYONLARI: 34 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

"Terör örgütlerine dağları ve şehirleri dar eden bir orduya sahibiz. Dün Hakkari'de 19, bu sabah Erzincan Kutu Deresi'nde 15 terörist etkisiz hale getirildi. Bu milleti bölemeyecekler. Bölmek isteyenler bunun bedelini ödeyecekler.
15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet şebekesi mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun kabiliyet seviyesi artmıştır. İnlerine girdiler, gereğini yapıyorlar. Ordumuz emirleri başkalarından alan mankurtlardan temizlendi.
Kilis'in güvenliğini sağlamışken, Amanosları boynu bükük bırakamayız. Kandil'i terör örgütünün başına yıkarken Sincar'da Mahmur'da yeni fitne ocaklarının yakılmasına izin veremeyiz. Musul'daki, Kerkük'teki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız.

AVRUPA'DAKİ ERDOĞAN PANKARTINA TEPKİ

Şu anda Suriye bize 911 kilometre, Irak 350 kilometre ve biz oralardan tehdit altındayız. Buna gerekli cevabı vermek durumundayız. YPG/PYD, DEAŞ'a gerekli dersi vereceğiz, veriyoruz. Türkiye afra tafra yapılacak bir ülke değil. İçeride de bu tipler var. Kendi ülkesinin cumhurbaşkanına karşı, Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Onların solak partileri ile Türkiye'nin oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Burası İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları söyleyince beyfendiler rahatsız oluyor. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz. Daha bu işin başı.

"SEN ANLAMAZSIN, SENİN ÖNÜNDE KARİYER OLSA NE YAZAR"

Her kim 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var' diyorsa ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim 'Avrupa'daki gelişmeler niçin müdahil oluyorsunuz' diyorsa, kesinlikle milletmize husumeti vardır. Biz kimsenin düşmanı değiliz, bizim kimseye husumetimiz yok. Her ülkeyle, her toplumda en ileri, en samimi ekonomi, sosyal ilişkiler kurmak, geliştirmek istiyoruz.
Fakat 54 yıl bizi kapısında bekleten Avrupa Birliği'ne ne diyeceğiz. Bazı akademisyenler çıkıyor, 'Daha önce şöyleydi, böyleydi'. Sen anlamazsın, senin önünde kariyer olsa ne yazar. Damdan düşeceksin, damdan. Biz damdan düştük, bunlar damdan düşmedi. Bunların önüne bir kitapçık koyuyorlar, şöyleydi, böyleydi. Bak İngiltere bile dayanamadı, Brexit.

"NAZİ, FAŞİST DEYİNCE RAHATSIZ OLUYORLAR"

Bunlar kalkıp benim bakanıma sınırları kapatırsa, bir başka bakanıma uçuş yasağı getirirse sessiz mi kalacağım? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na diktatör diyeceksin, bunlara Nazi, faşist diyince rahatsız oluyor. Solingen NSU davalarını bir kenara koyabilir misiniz? Faşistsiniz, faşist. İstediğiniz kadar Nazi tanımından rahatsız olun. Camilerimize çizilen gamalı haç işareti koyanlar siz değil misiniz? Onlara karşı bir mücadeleniz var mı?
Her kim burnumuzun dibinde ülkemizi parçalamak için terör örgütleriyle işbirliği yapmaya kalkarsa külahları değişiriz. Bir taraftan silah vereksiniz, o silahlarla ülkeme ateş açılacak, ben de susmayacağım, var mı böyle bir şey? Bir tarafta NATO'da beraber olacağız, NATO'da beraber olduğumuz ülke bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek.

"BEN SADECE HATIRLATIYORUM"

Anayasa değişikliğine, yeni yönetim sistemi birilerini rahatsız ediyor. 60 maddelik değişiklik için çalışma yaptık, ana muhalefet kaçtı gitti. AK Parti ile MHP bu süreci devam ettirdi. Hayır diyenler kimler? Kandil hayır diyor, Kandil hayır diyorsa bunun tersini yapmak lazım. Pensilvanya, FETÖ hayır diyor. Bunlar 15 Temmuz'da darbe yapanlar değil mi? Demek ki bunun tersini yapmak lazım. 'Hayır diyenlere öyle veya böyle hakaret mi ediyorsunuz', ben hatırlatıyorum sadece. Biz hayra teşvik ederiz. Bunlar hiçbir zaman güzelin yanında olmadılar. 22 gün biz bu doğruları anlatacağız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...