HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"18’lik genç 80’lik Baykal’ı vekil seçerken..."

Düzenleyen: /
"18’lik genç 80’lik Baykal’ı vekil seçerken..."
Bekir Bozdağ, Referandum, Haber

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Gazi olurken çocuk değil, şehit olurken çocuk değil, doktor, kaymakam olurken çocuk değil, 18’lik genç 80’lik Baykal’ı vekil seçerken çocuk değil ama kendi seçimine gelince mi çocuk?” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yeni Dünya Vakfı’nca düzenlenen “Yeni Anayasa Yeni Türkiye Yeni Dünya” konferansına katıldı. Bozdağ, Altındağ Belediyesi Ulucanlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek adamlık eleştirilerine “Sen CHP’nin kurultay delegeleriyle seçilince tek adam olmuyorsun da Tayyip Erdoğan, bu toplumun yüzde 52’sinin oyuyla seçilip gelince nasıl tek adam oluyor?” diye cevapladı.

Batı ülkelerini terör örgütlerine yataklık yapmakla suçlayan Bozdağ, “Güçlü iktidar kuran ve istikrar tesis eden bir düzene gecikmeksizin geçmemiz lazım. Buna da bütün dünya ayağa kalktı. Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre ayakta. Sanırsınız ki Türkiye 16 Nisan’da kendi hükümet sistemini değiştirip değiştirmeyeceğini oylamayacak da onların hükümet sisteminin değişmesini oylayacak. Size ne? ‘Evet’ in propagandasını yapmak isteyen veya Türk toplumuyla bir araya gelme isteyen meşru hükümetin bakanlarına kapıyı kapatıyorlar ama tüm terör örgütlerine, darbecilere sonuna kadar kapıları açıyorlar. İsviçre’de hem de parlamentonun önünde terör örgütü Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi bir afişte ve o resme doğrultulmuş bir tabanca üzerinde ‘Erdoğan’ı öldürün’ yazıyor. Siz istediğiniz kadar PKK’lı, FETÖ’cü, DHKP-C’li ve diğer teröristleri kullanın, ne yaparsanız yapın Tayyip Erdoğan’ı yemeyi başaramayacaksınız” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZ FIRSAT VERECEĞİZ Kİ USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ İÇİNDE PARLAMENTODA İYİ YETİŞSİNLER”

Anayasa değişikliğiyle birlikte getirilmesi öngörülen 18 yaşında milletvekili seçilebilme hakkını değerlendiren Bozdağ, “Oğullarına, kızlarına, gençlerine güvenmeyen devletlerin de milletlerin de geleceği aydınlık olamaz. Onlara erken yaşta sorumluluk yükleyenlerin çocuklarının hayatlarındaki başarıları zirvededir. Gazi olurken çocuk değil, şehit olurken çocuk değil, doktor, kaymakam olurken çocuk değil, 18’lik genç 80’lik Baykal’ı vekil seçerken çocuk değil, belediye başkanı, muhtar seçerken çocuk değil ama kendi seçimine gelince çocuk. Biz gençlerimizin erken yaşta parlamentoya girmesine fırsat vereceğiz ki usta çırak ilişkisi içinde parlamentoda iyi yetişsinler, geleceğin cumhurbaşkanları, bakanları ve Türkiye’yi yönetenleri iyi bir siyaset okulunda okusun ve Türkiye daha iyi yetişmiş nesillerin elinde gelecekte daha güçlü olsun” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA ’TEK ADAM’ CEVABI

Anayasa değişikliği için getirilen “tek adam” eleştirilerini cevaplayan Bozdağ, şunları söyledi:

“Bu düzen gelirse tek adam yönetiminin olacağını söylüyorlar. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız, Kılıçdaroğlu’na ‘Bak 7 seçim kaybettin, hala CHP’nin başındasın. Tek adam varsa, o da sensin’ dedi. Sonra bu bir televizyon programında Kılıçdaroğlu’na soruluyor. Kemal Bey de ‘Ben kurultaylarda seçilerek geldim. Seçilerek gelen tek adam olmaz’ diyor. Sen CHP’nin kurultay delegeleriyle seçilince tek adam olmuyorsun da Tayyip Erdoğan, bu toplumun yüzde 52’sinin oyuyla seçilip gelince nasıl tek adam oluyor, anlat da anlayalım.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...