HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Darbe günü meyve bahçesi almaya gitmiş!

Düzenleyen: /
Darbe günü  meyve bahçesi  almaya gitmiş!
Darbe, Haber

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz’da Erdoğan’ın tatil yaptığı Marmaris’e giden Tümg. Darendeli, darbe planlayıcılarıyla defalarca görüşmüş.

Darbe girişimine ilişkin Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli general ve albaylarla ilgili yapılan soruşturmada ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. İddianameyi hazırlayan savcı, soruşturmada tutuklanan 2’nci Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli’nin 15 Temmuz’da izinli olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatilini geçirdiği Marmaris’te bulunduğunu belirtti. 
4 yıldır izin kullanmadığı belirtilen Tümgeneral Darendeli’nin, darbenin Hava Kuvvetleri ayağının planlayıcılarından Albay Ali Durmuş ile darbe girişimi gecesi birden fazla telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.
Darbe girişimi sırasında 6 adet F-16 savaş uçağının gasbedildiği 8’inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe’nin 3 gün önce, FETÖ darbe planı çerçevesinde, aylık rutin planlamada olmamasına rağmen, ‘ivedi’ kodlu yazıyla Dalaman Hava Üssü’ne uçtuğunu belirten savcı, Tümgeneral Darendeli’nin özel aracıyla Tuğgeneral Deniz Kartepe’yi Dalaman Askerî Havalimanı’ndan aldığını kaydetti. Tuğgeneral Kartepe ile Tümgeneral Darendeli’nin üs dışında 1,5 saat görüştüğünü ifade eden savcı, Tümgeneral Darendeli’nin ilk ifadesinde bu buluşmadan bahsetmediğini kaydetti. 
İkinci defa gözaltına alınan Tümgeneral Darendeli’nin bu görüşmeyi “Mandalina bahçesi satın almak için görüştük” şeklinde açıkladığı bildirildi. 
Soruşturmada darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’nin, Diyarbakır’dan Ankara’ya gittiği uçuşla ilgili de çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Tuğgeneral Semih Terzi’nin Ankara’ya geleceği uçağın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar’ı Fethullah Gülen ile görüştürmek isteyen Tuğgeneral Hakan Evrim’in talimatı ile talep edildiğini belirten savcı, bu talimat üzerine Albay Ali Durmuş’un Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü Komutan Vekili Albay Özkan Edip Akgülay’ı aradığını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...