HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hidayet Karaca FETÖ'yü örgüt olarak kabul etmedi

Düzenleyen: /
Hidayet Karaca FETÖ'yü örgüt olarak kabul etmedi
FETÖ, Hidayet Karaca, Haber

GÜNDEM Haberleri

FETÖ/PDY çatı davasında savunma yapan tutuklu sanık Samanyolu Yayın Gurubu eski Genel Müdürü Hidayet Karaca, "Hizmet hareketini örgüt olarak kabul etmiyorum." dedi.

FETÖ/PDY çatı davasında savunma yapan tutuklu sanık Hidayet Karaca, "Hizmet hareketini örgüt olarak kabul etmiyorum. Hizmet hareketinin kanaat önderliğini Fetullah Gülen'in yaptığını, dünyaya hoşgörü ve barış mesajları veren bir yapılanma olduğunu biliyorum" dedi.

Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 73 kişi hakkında açılan FETÖ/PDY çatı davasının görülmesine devam edildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen davaya tutuklu sanıklar Abdülkadir Aksoy, Ali Çelik, Hidayet Karaca ile taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Sanıklardan Dilaver Azim, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katılırken, sanıklardan Alaeddin Kaya ve Kazım Avcı'yı cezaevinden getiren aracın arızalanması nedeniyle duruşmaya gecikmeli katıldılar.

BARO, GÜLEN'E YENİ AVUKAT ATADI

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, mahkemeye gelen evrakları okudu. Giray, bazı sanıkların avukatlarının daha önce çekildiklerini, Ankara Barosu'na yazılan müzekere sonucu, Baro tarafından aralarında sanık Fetullah Gülen'in de bulunduğu bazı sanıklara yeni müdafi avukatı atandığını söyledi. Giray, sanıklardan Hidayet Karaca'nın bir önceki celsede savunmasının tamamlandığını, ancak İstanbul'daki duruşması nedeniyle çapraz sorgusunun yapılamadığını hatırlatarak, bir önce alınan ara karar gereği Karaca'nın savunmasına devam edileceğini belirtti.

"BEN HİZMETİN, FETULLAH GÜLEN'İN AVUKATI DEĞİLİM"

Mahkeme Başkanı Giray, Karaca'ya savcılık ifadesinde verdiği "hizmet hareketi diye bir şey duymadım, böyle yapı olduğunu burada duyuyorum" sözlerini hatırlatarak, Samanyolu televizyonundaki beyanları ve kitaplarındaki yazılarındaki çelişkileri sordu. Karaca, bunu bir çelişki olarak görmediğini belirterek, "Savcı, 'örgüt' olarak bir hizmet hareketini sorgulamaya başladı. Ben hizmetin, Fetullah Gülen'in avukatı değilim. Ben Samanyolu'nun yöneticisiyim. Beni ilgilendiren kısım budur. Gazeteci olarak fikrimi söyleyebilirim, bu bir haktır. Hizmet hareketini örgüt olarak nitelendiriyorsa, ben onu örgüt olarak görmediğimi söyledim. Ben hizmet hareketinin eğitim faaliyetlerini, yapmış oldukları diyalogları taktir ettiğimi, Gülen'in kitaplarını da okuduğumu söyledim. Ben ilk defa duymadığımı söylüyorum. Ben hizmet hareketinin çok konuşulduğunu, bildiğimi de orada söylemişimdir. Savcı, hizmet hareketini bir örgüt olarak ortaya koyduğu için, ben örgüt olarak görmediğimi söyledim. Bunu bir çelişki olarak görmüyorum. Hizmet hareketine ilişkin sorular soracaklarsa bunun muhatabı ben değilim. Ben gazete, televizyon ile ilgileniyorum. Ben televizyon idarecisiyim, bana televizyonu sorsunlar. Ben yaptığım yayınlardan sorumluyum" diye konuştu.

KARACA'YA GÖRE GÜLEN DÜNYAYA HOŞGÖRÜ VE BARIŞ MESAJI VERİYOR

Karaca, kendisinin gazeteci olduğunu, herhangi bir örgüt veya hizmet hareketine mensup olmadığını savunarak, "Hizmet hareketini örgüt olarak kabul etmiyorum. Hizmet hareketinin kanaat önderliğini Fetullah Gülen'in yaptığını, dünyaya hoşgörü ve barış mesajları veren bir yapılanma olduğunu biliyorum" dedi.

Karaca, örgütün basın yayın organlarından olan Samanyolu TV'ye "yaptığı tarafsız haber anlayışı" nedeniyle gönül bağı olduğunu, yapılan yayınları taktir ettiğini kaydetti. Karaca'nın çapraz sorgusuna devam ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...