HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya, MİT'in FETÖ'cülerle ilgili verdiği listedeki isimleri uyarmış

Düzenleyen: /
Almanya, MİT'in FETÖ'cülerle ilgili verdiği listedeki isimleri uyarmış
Almanya, Fetö, Mit, , Haber

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütlerine verdiği destek nedeniyle Türkiye tarafından eleştirilen Almanya'nın yeni skandalı ortaya çıktı. Alman makamların, MİT tarafından kendilerine verilen FETÖ'cüler listesindeki isimleri dikkatli olmaları konusunda uyardığı iddia edildi.

Almanya'nın, Türk makamlarının 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili kendilerine verdiği FETÖ'cüler listesinde bulunanları uyardığı iddia edildi.

MİT BİLGİLERİ ALMAN İSTİHBARATI İLE PAYLAŞTI

"Süddeutscher Zeitung" gazetesi, NDR ve WDR'nin iddialarına göre, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Almanya'da yaşayan FETÖ''cülere yönelik elindeki bilgileri şubat ayında gerçekleşen Münih Güvenlik Konferansı esnasında Alman Federal Haber Alma Servisi'ne (BND) iletti.

ADRES, TELEFON VE FOTOĞRAFLARI DA VERİLDİ

Habere göre, listede Almanya'da yaşayan 300 FETÖ'cü ile 200 kadar dernek okul ve benzeri kurumun isimleri bulunuyor. Listede isimleri yer alanların açık adres, cep ve sabit telefon numaraları ile gizli çekilen fotoğraflarının da dosyada bulunduğu iddia edildi.

ALMAN İSTİHBARATI BELGELERİ HERKESLE PAYLAŞTI

BND'nin Başkanı Bruno Kahl, kendisine verilen dosyaları Alman Hükümeti, Anayasayı Koruma Teşkilatı, Federal Savcılık, Federal Asayiş Dairesi, polis ve Eyaletlerin Anayasayı Koruma Teşkilatları'na (LKA) iletti.

FETÖ'CÜLERE "KONSOLOSLUKLARA GİTMEYİN" UYARISI

SZ, NDR ve WDR basın kuruluşlarının haberlerine göre, Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletleri, Türkiye'nin verdiği listede yer alan kişileri MİT tarafından izlendikleri konusunda uyarıyor. İsmi açıklanmayan bir LKA sözcüsü, SZ, NDR ve WDR'ye bu kişilerin Türk topraklarına girmesi durumunda sıkıntı yaşayabilecekleri konusunda uyarıldığını söyledi.

Kuzey Ren Vestfalya polisi ise, bu durumun Almanya'daki Türk temsilciliklerinde de yaşanabileceğine dikkat çekerek, buralara girilip girilmemesi kararının iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

FETÖ'CÜLER YERİNE MİT'İ İNCELEDİLER

Haberde, Alman güvenlik birimlerinin MİT'in bu bilgileri hangi yoldan elde ettiğini araştırdığı bilgisi de yer alıyor.

BND BAŞKANI "FETÖ İZİ" BULAMAMIŞTI

Alman Federal Haber Alma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, geçtiğimiz günlerde Spiegel dergisine verdiği mülakatta, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğuna çeşitli yollardan Almanya'yı ikna etmeye çalıştığını, ancak kendilerinin henüz buna ikna olmadıklarını söylemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...