Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP’li Demirtaş, dosya yoğunluğundan duruşmaya katılmadı

Düzenleyen:
HDP’li Demirtaş, dosya yoğunluğundan duruşmaya katılmadı

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek suçlarından 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle Elazığ’da dava açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yargılama ve dosya yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılmadı.

5 Kasım 2016 tarihinde terör soruşturmasında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da başka bir dava daha açılmıştı. 28 Eylül 2013 tarihinde Elazığ’ın Palu ilçesinde BDP ilçe teşkilatının açılışında yaptığı konuşma nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili savcılık tarafından TCK 215. maddesi gereğince ’Suçu ve Suçluyu Övme’ suçlarından 2 yıla kadar, 3713 Terörle Mücadele Kanunun 7. Maddesi’nde yer alan terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıldan 5’yıla kadar hapsi isteniyordu.
Elazığ’da konuşması nedeniyle 7 yılla yargılanan Demirtaş’ın davası bugün Elazığ 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Demirtaş’ın duruşmaya katılması için tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde SEGBİS bağlantısı kuruldu. Cezaevi görevlileri ve sanık avukatı Demirtaş’ın yargılama ve dosya yoğunluğu nedeniyle katılamayacağını bildirdi.
Sanık Demirtaş’ın hazır edilememesi nedeniyle duruşma ikinci kez ertelendi. Mahkeme heyeti, 25 Eylül 2017’ye ertelenen duruşmada Demirtaş’ın hazır edilmesi için karar verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...