HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tüfenkci: 17-25 Aralık operasyonları bir yargı darbesiydi

Düzenleyen: /
Tüfenkci: 17-25 Aralık operasyonları bir yargı darbesiydi
Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Haber

GÜNDEM Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısının tutuklanmasına ilişkin "Elbette adalet tecelli edecek. Ama bu şunu hatırlatıyor, 17-25 Aralıkları da unutmamız lazım. 17-25 Aralık operasyonları bir yargı darbesiydi" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi'nde esnafla bir araya geldi.Burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen terör örgütletinin "hayır" dediğini ifade etti.

"Tükiye'nin Suriyeleşmesi, bölgenin lideri olmaması, ekonomik anlamda Türkiye'nin bölge ile ticaret yapabilir konuma gelmemesi için var gücüyle çalışanlar var." diyen Tüfenkci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşte gördüğünüz gibi 17-25 yargı darbesi ile esasında bir başka nokta vardı. Halk Bankası operasyonu vardı. Halk Bankasına niye operasyon yapılmıştı o günlerde? Türkiye-Kuzey Irak petrol anlaşmaları, oradaki paranın Halk Bankası üzerinden işlem görmesi ve İran ile bir takım ticaretin o gün Halk Bankası üzerinde yapılması-yapılmaması noktasında gerçekten bir soru işaretiyle beraber normalde İran bahane edilerek, Irak'taki, bölgedeki Türkiye'nin istikrarına, gücüne, ticaretine karşı bir operasyon yapıldı. İşte bugünlerde Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısını Amerika'ya gittiğinde tutukladılar. Elbette adalet tecelli edecek. Ama bu, şunu hatırlatıyor, 17-25 Aralıkları da unutmamız lazım. 17-25 Aralık operasyonları bir yargı darbesiydi. O gün Allah'a hamdolsun, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuyla biz o darbe girişimini de ekonomi üzerinden gerçekleştirimleye çalışılan darbe girişimini de yargı üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan yargı darbesini de önlemiş olduk. İşte onun için yeni bir sisteme geçmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile inşallah Türkiye bir daha bu provokasyonları yaşamayacak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...