HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yapılan PKK saldırısına vatandaştan sert tepki

Düzenleyen: /
Yapılan PKK saldırısına vatandaştan sert tepki
Belçika, Brüksel, Referandum, Haber

GÜNDEM Haberleri

Brüksel'deki Türk Büyükelçiliği binasında referandum oylaması devam ederken bina önünde toplanan PKK'lı grupların saldırdığı vatandaşlar birlik olup protesto gösterisi düzenledi. Başkonsolosluk da olayla ilgili açıklama yaptı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Türk Büyükelçiliği binasının yakınında Türk vatandaşları referandum için oy kullanırken, bina önünde toplanan PKK'lı gruplar terör örgütü lehine sloganlar attı. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için de tehditler savuran örgüt yandaşları, binadan çıkan vatandaşlara bıçakla saldırdı.

Saldırıda yaralanan 4 kişi hastanede tedavi altına alındı. Belçika polisi olaya müdahale ederek çevrede güvenlik çemberi oluşturdu.

BAŞKONSOLOSLUK AÇIKLAMA YAPTI

Brüksel Başkonsolosluğu önünde yaşanan arbede hakkında, Başkonsolosluk yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"30 Mart Perşembe günü öğleden sonra Başkonsolosluğumuzda oy verme işlemleri sorunsuz bir şekilde devam ederken, başkonsolosluğumuza 100 metre mesafede bir grup vatandaşımız arasında çıkan arbede neticesinde yaralanmalar olduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu olaydan dört siyasi parti (AK Parti, MHP, CHP, HDP) temsilcimiz büyük üzüntü duymuş olup, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilemektedirler. Yaralı vatandaşlarımıza ziyarette bulunulacaktır."

HAMARAT, SÜKUNET ÇAĞRISI YAPTI

Olayın ardından vatandaşlar konsolosluk yakınlarında toplanıp tepki gösterirken, UETT (Avrupa Türk Demokratlar Birliği) Belçika Başkanı Basir Hamarat olay yerine gelerek, toplanan vatandaşlara açıklama yapıp sükunet çağrısında bulundu.

VATANDAŞLAR KARŞI EYLEM YAPTI

Başkonsolosluk yakınlarında toplanan bir grup vatandaş, polisin güvenlik önlemleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine tezahürat yapıp, Dik dur, eğilme, bu millet seninle, Her Türk asker doğar, Vatan sana canım feda ve PKK kalleştir, Türk-Kürt kardeştir sloganları attı.

Polis ekipleri karşıt görüşlülerin arasına set çekerek yaklaşmalarını önledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...