HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Peşmerge Bakanlığı: Sincar konusunda sorunun sebebi PKK

Düzenleyen: /
Peşmerge Bakanlığı: Sincar konusunda sorunun sebebi PKK
Peşmerge, Pkk, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin Sincar'daki PKK hedeflerini vurmasını "Kabul edilemez" olarak değerlendiren Peşmerge Bakanlığı, sorunun bölgedeki PKK'lılardan kaynaklandığını da söyledi.

Türk savaş uçakları, bu sabaha karşı PKK'nın ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Kuzey Irak'taki Sincar bölgesine hava harekatı düzenledi. Bombardımanla ilgili açıklama yapan Kuzey Irak yönetimi Peşmerge Bakanlığı, Türkiye'ye tepki gösterdi.

"OLAY PKK'DAN KAYNAKLANIYOR"

Operasyonun kabul edilemez olduğunu belirten bakanlık, asıl sorumluluğun ise PKK'da olduğunu belirtti. PKK'nın daha önce de Sincar'dan çekilmesi gerektiğini belirten Kuzey Irak Yönetimi yaşanan olayın tamamen, bölgede bulunan PKK güçlerinden kaynaklandığı belirtlidi.

"PKK ARTIK BAŞ AĞRISINA DÖNÜŞTÜ"

Yazılı açıklamada "Onların orada bulunması, bölge halkı ve Kürdistan Bölgesi için baş ağrıtmaktadır. Herkes tarafından defalarca Şengal (Sincar) Dağı'nı boşaltılmaları talep edildiği halde PKK kimseyi dinlememiştir. Buradan bir kez daha PKK güçlerinin sorunların daha da derinleşip istikrarsızlığa sebebiyet vermemelerini, bölge halkının dönmesine izin vermelerini, Şengal Dağı ve bölgeden çekilmelerini talep ediyoruz." denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...