HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ankara'dan Avrupa'ya misilleme geliyor!

Düzenleyen: /
Ankara'dan Avrupa'ya misilleme geliyor!
Türkiye, Ab, Misilleme, Haber

GÜNDEM Haberleri

AKPM'nin 'denetim sürecine yeniden alınması" kararından sonra Ankara hangi adımları atacak? Avrupa'ya misilleme yapılacak mı? İlk değerlendirmelere göre, bundan sonraki diyalog sürecinin ve ulusal heyet sayısının gözden geçirilebileceği belirtiliyor.

Strasbourg'da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) “Türkiye’de demokratik kurumların işleyişi” konulu bir oturum düzenledi. 

Oturumun sonunda Türkiye'nin 2004'te çıktığı siyasi denetim sürecine yeniden alınmasına karar verildi. AKPM'deki karar 45'e karşı 113 oyla alındı. Oylamada 12 çekimser oy kullanıldı.

ANKARA MİSİLLEME YAPACAK MI?
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Avrupa Konseyi'nin yasama organı yani siyasi ayağı olduğu için atılacak adımların da siyasi düzeyde alınması bekleniyor. 

Parlamenterler Meclisi'nden denetim sürecini takip etmek üzere gönderilecek heyetlerle "işbirliği yapmamak" seçeneklerden biri. Yetkililer, diyalog süreci iki taraflı olduğu için Türkiye'nin heyetleri kabul etmeme gibi bir hakkı olduğunun altını çiziyor. 

İkinci seçenek ise Parlamenterler Meclisi'ndeki ulusal heyet sayısını azaltmak. Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde nüfusuyla doğru orantılı olarak 18 milletvekiliyle temsil ediliyor. Türkiye'nin temsili, İngiltere-Fransa-Almanya gibi ülkelerle birlikte en yüksek temsil. 

1 Kasım seçimlerinde alınan oy oranına göre 11 AK Parti, 4 CHP, 2 MHP ve bir HDP'li vekil ulusal heyeti oluşturuyor. AK Parti hükümetinin milletvekili sayısını azaltmaya gitmesi de seçenekler arasında.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...