HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan'a suikast girişimi davasında tanık yarbay dinlendi

Düzenleyen: /
Erdoğan'a suikast girişimi davasında tanık yarbay dinlendi
Erdoğan, Suikast Girişimi , Haber

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında tanık olarak dinlenen Yarbay Keskin, Marmaris'teki saldırıyı gerçekleştiren helikoptere Tuğamiral Kızılelma'nın emri ile yakıt ikmalini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında Yarbay Emin Keskin tanık olarak dinlendi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda görülen davanın ikinci duruşmasının üçüncü gününde mahkeme heyeti suikast girişiminde Bodrum'a giden iki helikoptere yakıt vermeyen Imsık Kara Havacılık Meydan Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz'ın ardından olay tarihinde Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığında Harekat Komutanı Vekili olarak görev yapan Yarbay Keskin, ifadesinde 15 Temmuz gecesi birtakım personelin göreve çağrıldığını ve kendisinin de saat 23.00 sıralarında birliğine intikal ettiğini söyledi.

Halen Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssünde görev yapan Keskin, "Komutanımız herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı için göreve çağrılan bir kısım personelin gece 02.00'den sonra ayrılabileceğini söyledi. Ben de saat 03.00'den sonra birlikten ayrıldım. Daha sonra bana bağlı olan kuledeki görevli asker bir helikopterin geldiği haberini verdi. Bunun üzerine birliğe geri döndüm. Birliğe intikal ettiğimde gece karanlığında bir helikopter iniş için alçaldı. Birlik askerleri de silahlanmıştı." diye konuştu.

Üniformasını giymek için odasına çıktığını anlatan Keskin, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Odaya girdiğimde odada bulunan telefon çalıyordu ve arayan Deniz Hava Komutanı Tezcan Kızılelma idi. Bana Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı'yı sordu. Kendisinin piste olduğunu söyledim. Tezcan Kızılelma bana, 'O helikopterlere yakıt verilebilir' dedi. Emri tekrar ettirdim ve yine 'verilebilir' ifadesini kullandı. Bunun üzerine telsizden Bahadır Albay'a emri telsizle ilettim. Daha sonra Bahadır Albay'ın yanına giderek Tezcan Kızılelma'nın aradığını ve helikoptere yakıt verilmesi emrini yeniden aktardım. Bahadır Albay telefon görüşmeleri yaptı. Kiminle konuştuğunu bilmiyorum ama verilen emri teyit ettirebilmek için konuştuğunu tahmin ediyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...