HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Son dakika! FETÖ bağlantısı sebebiyle 11 bine yakın polis açığa alındı (Açığa alınan polis listesi)

Düzenleyen: /
Son dakika! FETÖ bağlantısı sebebiyle 11 bine yakın polis açığa alındı (Açığa alınan polis listesi)
Emniyet, Fetö, Açığa Alınan Polisler, Açığa Alınan Polislerin Listesi, , Haber

GÜNDEM Haberleri

FETÖ operasyonlarına ilişkin bir son dakika haberi geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile 9 bin 103 polis açığa alındı. Bugün düzenlenen operasyonlarda 1100'den fazla 'mahrem imamı' gözaltına alınmıştı. Açığa alınan polislerin listesi ise açıklanmadı. Açıklamanın, yeni bir KHK ile yapılması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından bu sabah 81 ilde düzenlenen operasyonlarda FETÖ'nün 1100'den fazla 'mahrem imamı' gözaltına alınmıştı.

9 BİN 103 POLİS AÇIĞA ALINDI

FETÖ'nün emniyet yapılanmasını yöneten çoğu sivil bu kişilere yönelik operasyonunun ardından akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı, 9 bin 103 polisi açığa aldı.

FETÖ İLE BAĞLANTILI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Bu polislerden 2 bin 500'ünün İstanbul'da, bin 350'sinin Ankara'da görev yaptığı açıklandı.

ÇOK ÜST DÜZEYDE POLİS MÜDÜRLERİ VAR

Açığa alınan polislerin, 1. Sınıf Emniyet Müdürleri, Emniyet Amirleri, Türkiye genelinde tüm şubelerde, özellikle İstihbarat ve terörle mücadele şubelerinde görevli amir ve memur düzeyinde polisler olduğu öğrenildi.

İşte şu ana kadar açıklanan o iller ve açığa alınan polis sayısı;

Adana    270

Adıyaman 104

Ankara    1.350

Antalya    175

Bingöl    71

Burdur    31

Bursa    364

Diyarbakır    560

Edirne    5

Isparta    51

İstanbul 2.500

Kahramanmaraş 114

Kırklareli 7

Konya    320

Manisa    49

Mersin    105

Muğla    45

Muş    51

Samsun    200

Tekirdağ 23
(Milliyet)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...