5 engelli çocuğuna bebek gibi bakıyor

Düzenleyen:
5 engelli çocuğuna bebek gibi bakıyor

GÜNDEM Haberleri

Siirt'te zihinsel ve bedensel engelli 5 çocuğuna özen ve sevgiyle bakan Hanife Tuz, bir ay önce kaybettiği engelli oğlunun acısını yaşıyor.

Ailesinin isteği üzerine 14 yaşındayken eşi Osman Tuz ile evlendirilen Hanife Tuz'un ilk altı çocuğu Ömer, Süleyman, Ali, Hüseyin, Yunus ve Yahya Tuz, bedensel ile zihinsel engelli dünyaya gelirken, çiftin daha sonraki beş çocuğu sağlıklı doğdu. Tuz, engelli çocuklarının bakım, beslenme ve temizlik gibi her türlü ihtiyacını titizlikle karşılıyor. Hanife Tuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Nisan'da engelli çocuğu Yahya Tuz'un (32) yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Acısı tarif edilemez, ciğerim yandı. Sadece bunu diyebilirim, acımı anlatmaya kelimeler yetersiz kalır." dedi.
5 engelli çocuğuna bebek gibi bakıyor

Engelli çocuklarının kendini ifade edememelerinden dolayı üzüldüğünü anlatan Tuz, "Büyük oğlum Ömer, açlıktan veya susuzluktan ölse bile hiçbir şey konuşamıyor, sadece dişlerini sıkıyor. Çocuklarımın 'Anne' diye seslenememesi beni çok üzüyor." diye konuştu.

Tuz, beyninde tümör olduğunu ancak bunu mazeret olarak görmediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Buna rağmen her şeyimi çocuklarım için feda ederim. Onların ihtiyacını karşılamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Günde 5'er kez giysilerini değiştiriyorum. Ben onların yanına girdiğimde cennete girmiş gibi oluyorum. Onları gördükçe sanki cennetin en güzel yerlerinde olduğumu hissediyorum. Onlara baktığım için çok mutluyum." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...